RIP...

Igår hade vi en väldigt tung och ledsam dag,  efter nästan 12 år tillsammans somnade vår familjemedlem Nero in...

RIP...
(null)Sista helgen...

Ja nu är vi framme vid sista helgen här hemma i Sverige för en lång tid framöver och nästa gång jag "firar helg" här hemma blir i mitten av mars, om bara fem dagar bär det äntligen iväg till mitt andra hem långt härifrån där solen skiner varje dag 
😁☀️☀️☀️

Det har varit en bra vecka och jag har lite försiktigt provat på att öka intensiteten lite på ett av passen, det var väl i mitten av veckan jag körde 6x4 minuter på monarken och tanken var att försiktigt nosa lite uppe på pulszon fyra. Både pumpen och benen svarade förvånansvärt bra och jag fick faktisk hålla igen för att inte gå upp i zon fem, visserligen körde jag med betydligt lägre watt än motsvarande period förra hösten men ändå, känslan var på topp och likaså blir ju humöret när det går framåt.

Ytterligare några monarkpass samt lite löpning och ett distanspass på mountainbiken gör att jag nu har tre bra veckor på raken med långsamt stegrande träning och utan bakslag.

Jag gör alltså bra framsteg både kroppsligt och mentalt och jag är mer taggad än någonsin, bägge cyklarna är nedpackade idag och övriga saker ligger i prydliga högar redo för resväskan, det drar ihop sig...

(null)
Ett av löppassen...

(null)
Från veckans distanspass...

(null)
Bägge cyklarna är nu nedpackade...


Framsteg...

Nu har jag två veckor med regelbundna aktiviteter och inga bakslag bakom mig, det är såklart inga hårda pass ännu men det känns ändå att kroppen svarar positivt och att det går åt rätt håll för första gången på väldigt länge.
I måndags cyklade jag ett distanspass ute i skogen och i tisdags sprang jag en sväng ute i samma skog följt av core/styrka. Jag var också iväg på kvällen och fick mig en grym massage för att rensa lite skit ur kroppen.  I onsdags kördes en timme på monarken och igår hade jag lite aktiv vila i form av yoga samt lite lätt core/styrka, i morse blev det 40 minuter på monarken följt av 20 minuter på löpbandet.
Hjärtklappningen som kommit och gått sedan i sommras har jag inte känt av och yrselanfallen jag haft så fort jag rest mig upp kommer allt mer sällan vilket är ett bra tecken Jag har också ett sista läkarbesök inbokat innan jag åker till Thailand och där hoppas jag få bekräftat att blodtrycket är nere på normala nivåer igen, så i det stora hela känns det riktigt bra faktiskt.
För att jag ska kunna välja fritt vilken typ av träning jag kan köra i vinter så är bägge cyklarna medbokade på planet, både racer och mtb alltså. Motivationen och längtan finns här verkligen och hoppet har tänts om en bra vintersäsong trots allt och då menar jag inte resultatmässigt utan rent cykelmässigt, bara att få känna mig frisk och att överhuvudtaget klara av att cykla om dagarna räcker för mig.
Nu närmast väntar dock en weekend helt utan andra aktiviteter än att få träffa och umgås med min dotter som bor uppe i huvudstaden, Stockholm here we come...

(null)
Här några bilder från veckans aktiviteter, ovan en fin distansrunda i måndags...
(null)
7,5 km trailrunning...
(null)
Monarken... 
(null)
Yoga, core&styrka...
Mixad vecka...

Under veckan som gått har jag hållit mig igång med lite mixade aktiviteter, jag har cyklat ute, gått långpromenad, cyklat några gånger på monarken och likaså sprungit några gånger på löparbandet. Med lite core och styrka på det så kan jag väl sammanfatta det hela som en riktigt aktiv och bra vecka trots avsaknaden av hög puls, för den håller jag fortfarande avsiktligt nere på en låg nivå med tanke på omständigheterna.
Nu ser det väl ut som att jag har hållt igång varje dag under veckan men så är inte fallet, "träningarna" på löpbandet och monarken har jag  genomfört som combipass där jag först cyklat 40 minuter och sedan joggat 20 minuter. Core och styrka har jag också gjort i samband med andra aktiviteter så några dagar med total vila har självklart funnits med under veckan. 
På dagens monark/löppass kände jag mig riktigt fräsch för första gången på länge och pulsen fick faktiskt lov att "nosa" lite lätt upp i zon tre, jag är alltså väldigt försiktig trots ok dagskänsla och det tänker jag vara ett bra tag till. Jag hoppas verkligen att vändningen är här nu samtidigt som jag måste vara realistisk och inte tro att det kommer bli en spikrak väg tillbaka, det kommer ta sin lilla tid...
(null)
Det är ju utlovat finväder i början på veckan som kommer så ett par utepass på mtb:n skulle sitta fint för själen...

Rörelseenergi...

Igår var det dax att röra på sig igen, väldigt lätt och bara en halvtimme. Det blev först 20 minuter på monarken och sedan 10 minuter på löpbandet, pulsen släppte jag inte upp mer än en liten bit in i zon två. Nu jäklar gäller det av vara kall och ta det försiktigt.
Det gav mig en skön energi mentalt och nu hoppas jag immunförsvaret slutar att bråka med mig och låter mig komma igång igen med lite mer regelbunden motion. För det är vad det handlar om just nu, rörelse och väldigt lätt motion...

(null)