Dagen efter Helterittet...

Är lite stel i kroppen idag efter gårdagens långlopp i Norge. Helterittet 105 km & 2500 höjdmeter upp och ner över hardangervidda några ggr. Framförallt känns det i armar och rygg att man åkte "helstelt", trots att det är nästan uteslutande grusväg så blir de två långa utförslöporna stökiga när man kommer i full fart och det ska erkännas att riktigt 100% vågade jag inte satsa, det var svårt nog att behålla kontrollen på cykeln ändå och jag fick tyvärr se mig bli om och ifrånåkt av ett antal cyklister i dessa partier.

Förra året blev jag 6:a i H-45 klassen med en tid som hade räckt till en 2:a plac i H-50, så i år var siktet klart inställt på pallen men tyvärr kände jag redan i första backen att benen inte riktigt ville vara med. Jag fick en riktigt bra start och av de totalt ca 1000 startande så låg jag topp 10 när vi gick in i den första stigningen upp mot hardangervidda, men jag märkte snabbt att det inte bara var eliten som gled iväg utan det försvann även en del gubbar i min klass.

Efter ca 2 timmar började det kännas lite bättre och uppför andra stigningen gick det betydligt lättare men det var lite försent, mina konkurrenter var allt för långt fram för att jag skulle komma ikapp och jag fick finna mig i att köra i ingenmansland för mig själv och se till att inte bli ikappåkt bakifrån.

Jag kom imål som 6:e man av de 61 som gick i mål i H-50 på 4.34 tim och det är 6 min sämre än förra året, totalt av ca 1000 startande blev jag 60:e man och lite missnöjd är jag väl men hur som helst så var det en bra genomkörare inför långlopps SM om två veckor...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback