Att göra lista...

Sitter här med mina lappar som sammanfattar allt som ska fixas med innan jag åker iväg 2 dec för att inte komma tillbaka igen förrän 26 mars. Det känns nästan som att ju mer jag stryker från listan desto fler saker skriver jag dit igen, det är inte lätt att ha allt i huvet och det är mycket som ska göras sista dagarna nu...

Igår var det vilodag från cykeln men jag körde lite mjukgörande yogaövningar och coreträning på eftermiddagen och det känns redan att kroppen svarar på dessa övningar trots att jag bara kört några veckor. Ikväll väntar 5st styrkefyror + några styrkeövningar för benen och lite coreträning.

Imorgon är det innecykling i Ryahallen igen (olika tröskelintervaller) och på torsdag blir det ev ett par timmar utomhus om vädret blir vad som utlovats dvs 6-8 grader och sol. Fredag blir vilodag och sedan får två tröskelpass på trainern till helgen + lite core, yoga & styrka avsluta veckan.

Det är mycket nu...

Resultat Lussecupen...
Lussecupen...

Det har varit en bra träningsvecka so far... I måndags kördes en tim MTB ute som uppvärmning, sedan blev det en session med yoga och styrketräning för benen. I tisdags kördes 5 st "styrkefyror", i onsdags var det 3 st 15 minuters tröskelintervaller inne på löparbanan i Ryahallen, sedan var det torsdag och dax för yoga, core och "benstyrka", igår körde jag trainer 4x4 tröskel intervaller.

Idag då, jo idag var det dax för den årliga lussecupen, vi var minst 30 pers som cyklade en tiomilsrunda men inlagda spurter och poäng till de 5 främsta i varje spurt. Halvvägs genom passet bjöds det på fika till alla, återigen bra arrangerat av Martin Holmen som åker efter i följebil, håller koll på poängställningen och serverar massa kaffe och godsaker när vi passerar "bokskogen". Jag skippade spurterna idag eftersom kört en del hårda intervaller under veckan och dessutom inte cyklat så långt på flera månader, det fick bli ett rent distanspass för mig idag och det kändes riktigt bra i kroppen under hela dagen.

Slutligen imorgon så står två timmar i Ryahallen på schemat vilket får avsluta en första riktigt bra träningsvecka inför säsong 2014.

Cykelparkering...
Ikväll...

Sitter hemma och laddar inför kvällens inneträning, är lite seg i benen efter gårdagens "styrkefyror" men ser ändå fram emot kvällens drabbning i ryahallen.

Tänk att det kan vara så kul att cykla runt i cirklar...

Schwish !!...

Framtidsplaner...

Jag har nu börjat komma igång ordentligt med strukturerad träning efter allt strul med skador i höst och nu ser jag fram emot en bra träningsperiod i vinter där jag ska försöka förbättra mina svagheter och bygga vidare på det jag är bra på.

Det är nu två veckor kvar innan jag åker till Thailand för att stanna där till den 26 mars så förutsättningarna till bra träning går inte att klaga på. Under december och januari kommer jag att utöver cykling lägga in en hel del styrkeövningar för benen, coreträningen skall bli ett dagligt inslag och vad gäller cykel under perioden så läggs fokus på styrkefyror, 15 minutare på lite tyngre växel än vanligt, distanspass med inslag av 5-10 sekunders igångdrag från låg kadens, allt för att bygga upp en bättre grundstyrka i benen.

I februari och framåt är det tänkt att utöver vanliga "tröskelfyror" köra 1-3 minuters vo2max intervaller där jag ska försöka bättra på min förmåga att köra på högre kadens än tidigare år, 15 minuters intervallerna kvarstår men även här ska jag jobba mer med högre kadens. På distanspassen blir det inslag av 30 sekunders maxspurter.

Jag hoppas även att jag som vanligt hittar några tävlingar att köra, mest för att det blir ett roligt inslag i träningen. I planen ingår även att periodisera träningen mer än jag gjort förut, jag har alltid (speciellt utomlands) tyckt om att cykla lite även på vilodagar men det ska bli ändring på detta nu. Jag ska vila helt på vilodagar och ha ett rullande "stegrande" treveckors schema istället för fyraveckors schema som förut.

Här är jag i orange tröja mitt i bild från ett race 2011...

Kidnappad...

I fredags körde jag ett morgonpass på trainern som ett första av tre hårda planerade pass i helgen, senare hämtades jag upp av dottern för en gemensam lunch och där tog min kontroll över händelserna slut. På restaurangen väntade Madde & Charlie och efter en snabb lunch så åkte vi hem allihop och jag fick snabbt packa en väska för en överraskande weekend i Köpenhamn.

Jag fyllde ju 50 i lördags och är inte mycket för stora kalas så min egen plan var lite enkelt umgänge med familjen, gå på tidiga bion följt av restaurangbesök hemma i stan och ha trevligt tillsammans utan att "slå på stort"...

Nu blev det lite "stort" ändå men på rätt sätt, en hel helg tillsammans med sina närmaste är ju inte fel och efter allt frosseri av god mat & dryck i helgen sätter vi punkt för första halvleken i livet och kastar oss in i den andra med målsättningen att inte bara försvara den stora ledningen genom att "täppa igen" bakåt...

Nejdå, här ska det göras så många mål som möjligt...

Nyhavn...

Copenhgen by night...

Tänk om väggarna kunde tala, finns nog lite historia här...

Alltid online...

Lite suddigt sent på kvällen...

Tillbakablick...

Hittade ett gammalt foto från 1923 nere i källaren när jag röjde lite, fotot föreställer tre av de första medlemmarna i Borås cykelamatörer. En av de tre var Alf Bogsjö som var med och grundade föreningen samma år , dom andra två vet jag inte namnen på. Alf var fortfarande aktiv i styrelsen när jag började cykla för klubben 1978 mer än 50 år senare...

Klubben fyller alltså 90 år i år och själv har jag alltså varit medlem sedan 1978, alltså 35 år varav 20 år som aktiv i styrelsen och med div olika förtroendeuppdrag, bl.a. var jag tävlingsledare för Borås ca:s MTB race de första 15 upplagorna så det är med blandade känslor jag har beslutat mig för att tävla för Alingsås sportsclub (Allebike) nästa säsong.

Detta betyder dock inte att jag försvinner från föreningen, jag bor ju i stan och kommer fortfarande att vara medlem och träna tillsammans med BCA för det är ändå där jag har mitt hjärta, och så kommer det att förbli även om jag tävlar för en annan klubb.

På tal om träning, igår kördes årets första inneträning i ryahallen där vi var ett trettiotal som anslutit för att snurra runt "några varv", för min del blev det 2x20 min på strax över tröskelpuls. Kanske lite för hög puls men känslan i benen var lättare än vad pulsen visade så det var bara att köra på, nu hoppas jag bara att jag slipper fler bakslag under vintern så blir nog det här riktigt bra till nästa säsong...

För väldigt länge sedan...


Omstart...

Äntligen lite uppehållsväder och dax att ta tag i träningen igen. Har varit en tung period sedan jag knäckte några revben och ett rejält bakslag för ett par veckor sedan gjorde inte saken bättre.

Det ömmar och "stramar" fortfarande men nu har jag ändå haft en ofrivillig off season på 6 veckor så nu får det vara NOG...
Har suttit på trainern några korta pass i veckorna som varit och de två senaste gångerna ökade jag på lite watt för att känna efter lite och väldigt förvånande så kändes det mycket bättre än vad jag vågade hoppas på och då körde jag ändå på högre watt än jag nånsin gjort förut.

Det kan nog vara så att jag cyklat lite för mycket timmar i år och kanske varit lite "övertränad" trots att jag egentligen borde vetat bättre...

Det nya upplägget blir i stora drag... mer varierad träning, nya styrkeövningar för benen, att vila helt när det är vilodagar.
Jag har ändå kört ganska varierat tidigare men inte tillräckligt tror jag, det gäller nog för mig att köra hårdare när det ska vara hårt, köra längre distanspass när det är distans och framförallt vila när det är vilodag...
På väg ut på en runda i morgondimman.

Uppe på höjderna vid ljushult...

Äntligen började solen lysa igenom och ge lite värme...

Rastlös...

Är rastlös och uttråkad, har mer eller mindre legat på sofflocket i en månad nu. Igår hängde jag med Madde och dottern ut på en promenad med hunden, ett par kilometers stapplande i långsamt tempo sedan kunde jag knappt röra mig, det sträcker och drar i sidan och jag är väl mer o mer övertygad om att det är en muskelskada  i samband med brutna revben som spökar. Revbenen är nog ganska ok nu men muskelskadan har uppenbarligen gått upp igen och det känns inget vidare. Kan knappt böja mig ner för att knyta skorna ens men jag försöker ändå att röra mig lite varje dag, en lätt promenad eller 30 minuter på trainer utan intervaller eller nåt, bara att sitta still och vispa runt med 100 kadens och med helt stilla överkropp är tillräckligt jobbigt för tillfället...
På promenad igår, ser ju ganska glad ut trots allt...

Halloween...