Stora barn...

Förra veckan flyttade sonen hemmifrån och ikväll var det dax för studentbal för dottern, och jag som fyllde 25 år alldeles nyss sitter här och fattar ingenting, ibland går tiden väldigt fort...


Walking the dog

I brist på träning så blir den enda aktivitet jag sysslar med för tillfället att gå ut med hunden, vilket ändå inte är helt fel när man är rastlös och längtar ut i skogen på MTB:n, att få andas lite frisk skogsluft är mycket bättre än att sitta hemma o tycka synd om sig själv.

Om jag känner efter riktigt noga och försöker vara possitiv så kanske det känns "lite" bättre i halsen idag, men tyvärr inte såpass att jag vågar sätta mig på cykeln, om jag överhuvudtaget startar i helgens tävlingar så blir det troligtvis efter en vecka helt utan träning.

Vi får väl se hur det blir med det hela...


Nu är jag deppig igen

Fan, det blir bara värre o värre i halsen, nu vill det till att ta sig ordentligt i kragen för att inte deppa ihop helt.


Dagen efter...

Dagen efter Borlänge tour känns verkligen som dagen efter... halsen låter som om jag rökt ett par paket cigg och halsat en 75:a whiskey i samma andetag, hostar och har ont hela tiden, detta är inte bra alls, inte det minsta bra...

Det blir väl ännu en vecka där jag får vila mig iform för att överhuvudtaget kunna tävla igen till helgen.

Vila sig iform...inte det bästa sättet att bli snabb igen :-((


3:e etappen.

Efter att vaknat i morse med ont i halsen och harklat upp inte allt för trevliga klumpar så blev dagens målsättning att överleva racet och åtminstone plocka med några poäng till totalställningen i Swe-cup, jag hade 2 gubbar inom minuten bakom mig inför dagen och på 10 km tempo kan man tappa en hel del om man har en dålig dag men jag höll ihop det trots allt och blev 11:a på etappen och 10:a totalt.

Jag är väldigt nöjd med att jag kunde genomföra tävlingen med dom förutsättningarna jag haft sista veckorna och med känslan i kroppen i morse och ändå plocka med hyfsat med poäng till totalställningen.


2:a etappen

2:a etappen avklarad och jag gick imål som 10:a, ligger även 10:a totalt med 30 sek ner till 9:an och 1 min till 8:an, imorgon är det 10 km tempo som gäller och har jag en bra dag kan det gå att ta nån placering men då måste det släppa lite till i kroppen, jag känner att jag inte riktigt är tillbaka i samma form som innan jag blev sjuk förra veckan men det går lättare o lättare för varje dag så snart är jag förhoppningsvis där igen.


Idag gäller det...

Idag gäller det, både i Italien och här i Borlänge, om Ryder Hesjedal hänger med upp för stelvio vinner han troligen sin finaste seger och för oss här i Borlänge är det xc i dalaskogarna som står på programmet, 25 km tuff terräng har jag att ta mig igenom och förhoppningsvis ska jag kunna plocka några placeringar i totalen.

Starten går kl 11.00 och uppladdning pågår.


Prolog...

Då var prologen avklarad, 2,2 km på absolut Max, gjorde ett par misstag i några kurvor och tappade några sekunder vilket resulterade i ett halvhyfsat lopp och en 11:e plats i dag.

Jag är ganska nöjd ändå, det är under 10 sekunder upp till topp 5 och imorgon är ett helt annat lopp, då får vi se om vi kan klättra i totalen.


Borlänge tour

Då var vi på plats i Borlänge, banorna är testade och jag ligger nu i skuggan o smälter lunchen till lite soft musik, det blir nog en eftermiddagslur efter kaffet om en stund.

Formen känns ok men jag har lite besvär av pollen som det för tillfället finns allt för mycket av, det river i halsen ganska ordentligt men med nån extra dos bricanyl hoppas jag få tillräckligt med syre för prologen ikväll, 2,2 km på absolut Max brukar inte vara så snällt för lungorna ens under normala omständigheter så vi får väl se ikväll hur kroppen reagerar med all skit i luften.

Jag startar 19.57 och rapport kommer senare ikväll.


Me like...

Underbart är varmt :-)))


Min andra veranda...

Detta är verandan "hemma" på mitt andra hus i Thailand, där trivs jag oftast som bäst, men just nu i det underbara försommarvädret så måste jag nog ändå erkänna att Sverige kan vara helt fantastiskt när det är som bäst och en tidig frukost på verandan här är vid dom tillfällena minst lika njutbar som där...


En riktigt god morgon...

En riktigt god morgon på er alla, det här blir ju bara bättre & bättre, konstigt vad lite solenergi kan göra för själen.

Körde ett bra intervall "lek" pass på Borås ca:s tävlingsvarv igårkväll, blandade 80-95 % intervaller i stigningarna på de 4 varv jag körde, hade ju egentligen tänkt köra 4x4 på trainern i garaget men det gick inte att hålla sig inne i värmen och solskenet, för mig handlar cykling mycket om glädje & njutning och det fick jag bäst av ute i skogen igår.

Prognosen för Borlänge till helgen ser ju strålande ut, runt 25 grader o sol, ser mycket fram emot att komma iväg med husbilen och få en nice weekend i Dalarna.


Morgonkaffe och fågelkvitter...

Kaffe på verandan, fåglar som kvittrar och en sol som värmer, kan inte bli mycket bättre.


The sky right now

Vilken underbar kvällshimmel över Borås just nu


I feel good today...

Från att haft feber & ont i hela kroppen i tisdags och onsdags så har jag sakta piggnat till dag för dag, i torsdags var febern borta och i fredags vågade jag mig ut på ett lättare "rullpass" 2,5 tim ihop med Börje, det kändes förhållandevis OK i kroppen men jag stod ändå över billingeracet i lördags, att köra ett 75 km långlopp kändes inte riktigt smart trots allt.

Istället körde jag ett kortare intervallpass på trainern i lördags, jag gick ut väldigt försiktigt och kände mig noga för innan jag vågade öka på lite i slutet, känslan var väl inte riktigt på topp av förklarliga skäl men jag är ändå väldigt nöjd med att det gått såpass snabbt åt rätt håll, idag tog jag det lite lungnare igen och körde i distanspuls & tempo 1,40 tim och jag fick faktiskt dämpa mig lite för att inte köra för hårt, så lätt kändes det.

Imorgon blir det ett första riktigt hårda pass med 4:or på trainern och som det känns nu så tror jag nog att jag kan komma igen till Borlänge tour i hyfsad form.

Livet leker...


I wish...

Jag önskar jag kunde ligga utsträckt på en äng och njuta istället för att som nu ligga här i soffan och vara ynklig.

Jag mår iallafall bättre idag men det blir ingen tävling i Skövde på lördag, är nog ingen bra ide efter ett par dagar med feber mitt i veckan, jag hoppas jag kanske kan cykla lite försiktigt här hemma i helgen och i bästa fall vara någorlunda återhämtad i kroppen till swe cup tävlingen i Borlänge nästa helg.

Jag får se det positiva i situationen, det är bättre att vara sjuk nu och missa billingeracet i helgen än att missa swe cup tävlingarna i Borlänge, Varberg, Borås & EM i Slovenien vilket är vad som väntar kommande 5 veckor.

Hoppas bara jag blir frisk & kommer igång snabbt nu...


Jag känner mig inte riktigt kry...

Några dar efter dubbelhelgen i Hjo & Tidaholm kände jag att det var nåt på gång i kroppen, orkeslös och allmänt seg, första riktiga varningslampan tändes i söndags då jag vägga totalt på ett 3 tim distanspass.

Imorse kom så det riktiga bakslaget då jag vaknade med kraftig värk i varenda kroppsdel, lojal som man är med hela arbetsdagen fullbokad med kundbesök bestämde jag mig för att jobba mig igenom besöken så gott jag kunde.

Nyss hemkommen med feberfrossa och allmänt risig tog jag mig ner i duschen för att få upp värmen och sluta frossa, det gick ju bra så länge varmvattnet var
varmt men väl ute ur duschen så frös jag ännu mer, nu ligger jag under en björnfäll i soffan, skakar tänder och tänker inte röra mig ur fläcken mer idag.

FAN, FAN, FAN, det här var INTE vad jag behöver just nu :-(((


Substitute...

Todays substitute...


Colours...

I need some colours in my life...


Veckans träning v. 19

Mån - vila
Tis - lagtempo, fick släppa efter 3/4, 1,45 tim
Ons - vila / core 15 min
Tor - trainer lätt spinn + core 40 min
Fre - vila
Lör - distans G1-2, 2,10 tim
Sön - distans G1 inkl 4st 30 sek max spurter, hade tänkt köra 6 st men dog totalt efter 4:e och klarade knappt styrfart hem, 3 tim

Total tid 7 tim

Veckan har präglats av total motivationsbrist och orkeslöshet :-((


Söndagsmorgon...

Sitter ute i trädgården med en kopp kaffe, suger åt mig energin från solen och känner att det här blir nog en bra dag idag...


Nu får det fanimej va NOG !!!

Jag försöker verkligen intala mig att det inte finns något dåligt väder, jag peppar mig själv och försöker tänka positivt i alla lägen, jag vet att jag har mat varje dag och tak över huvet, en familj som jag älskar och är älskad tillbaka av, jag har ju allt jag behöver och mer därtill.

Jag vet ju allt det här, varför mår jag då så dåligt när jag tittar ut genom fönstret...


On a steelhorse i ride...

Sitter och kollar bilder från i vintras och fick fram denna från en MC weekend vi gjorde i Ciang Mai, vi flög upp från södra Thailand och hälsade på en mycket god vän i Chiang Mai och hade några underbara dagar uppe i bergen.

Det får bli en repris i vinter...


The 11 symtoms of inner peace...

I have a few to work on...

“The 11 Signs (symptoms) of Inner Peace”
1. Loss of interest in conflict .
2. Frequent attacks of smiling .
3. Frequent overwhelming attacks of appreciation .
4. Loss of desire to judge others .
5. Unmistakable ability to enjoy each moment .
6. Tendency to think and act spontaneously rather than from fear based on past .experience .
7. Loss of interest in interpreting the actions of others .
8. Loss of the ability to worry (a serious symptom) .
9,Contented feelings of connectedness to others and nature .
10. Increasing susceptibility to love extended by others as well as an uncontrollable urge to extend it .
11. Increasing tendency to let things happen rather than make things happen ~~


Då var anmälningen fixad till European Masters Championship MTB i Kranjska Gora, Slovenien.

European MTB Masters Championships Kranjska Gora, Slovenia:


List of pre-registered riders now published. As usual, everyone is waiting for the deadline alarm ;) http://www.mtbkranjskagora.si/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=18&lang=en


Veckans träning V.18

Mån - träning på kvänumsbanan G1-2, 1 tim
Tis - tävling i kvänum, 6:a, tot 1 tim inkl uppvärmning
Ons - protour 2 tim
Tor - vila
Fre - test på Hjo banan, G1 45 min
Lör - swe cup i Hjo, 5:a, tot 1,30 inkl uppvärmning
Sön - swe cup i Tidaholm, 5:a, tot 1,30 inkl uppvärmning

Total tid 7,45

Formen blir bättre hela tiden, nu gäller det att balansera träningen så att jag kan vara som allra bäst till EM i Slovenien midsommarhelgen för att sedan sakta ner lite och förhoppningsvis få till en topp ytterligare till SM senare i juli


Me in action...

Bild från allebike och helgens race.


Bättre än väntat...

2 st 5:e platser blev det i helgens swe-cup tävlingar och det är jag mycket nöjd med, det är ju egentligen inte förrän nästa år då jag går upp i H-50 som jag siktar på att vara med i toppen på allvar.

Nu är det väl en bit upp till den absoluta toppen i H-40 men jag har känt mig mycket stabil i helgen och kunnat köra kontrollerat och med stor säkerhet till dom bakom, kan jag bara höja mig ett litet snäpp ytterligare så finns det hopp om att kunna kriga om en plats på pallen.

Jag ligger nu om jag räknat rätt på delad 4:e plats i sverige cupen trots en missad deltävling och på 2:a plats i västgötacupen, klart bättre än vad jag hoppats på innan säsongen startade.

Mer taggad än någonsin nu...


En god morgon...

Kört ett varv och kollat banan, inga svårigheter idag, det gäller bara att benen är med så kommer det gå fint.

Nu är det kaffe i solstolen och mental pepp innan starten som går 12,15


Winding road...

It's a long and winding road, but I will get there...


Äntligen...

Nu på Eurosport, värsta cykelhelgen, GIROT+dubbelhelg Swe-cup MTB


Swe-cup i Hjo

Då har jag kommit i mål på Sverige cupens 2:a deltävling i mtb, banan var mycket fin och helt torr vilket bäddade för snabb cykling trots att den är tekniskt svår.
Jag blev 5:a i den hårda konkurrensen och det får jag vara mycket nöjd med, nu är det mat och vila inför morgondagens race i Tidaholm, då blir det en helt annan typ av tävling då den banan är mycket lättare tekniskt sett och mycket snabbåkt.
Känslan idag var mycket bra och jag ser fram emot morgondagen...


How to wear à cyclingcap...

Nice cap


Hemlängtan...

Jag längtar så fruktansvärt mycket "hem" ibland så det gör ont...


Veckans träning V. 17

Mån - 10st 60 sek backintervaller 90%
Tis - lagtempo 35 km, 44,2 km/h i snitt, tot 1,30 inkl uppvärmning
Ons - vila
Tor - mtb G1 1tim
Fre - test av banan i Kolmården G1-2, 1,40 tim
Lör - kolmårdenbiken 55 km MTB, 31:a av 100 startande i tävlingsklassen
Sön - racer G1 1tim

Tot 10 tim


I feeel good...

Righ now


1maj - loppet

Jahaa, då har man kört imål och t.o.m kommit hem och återhämtat sig en natt, funderar lite och analyserat resultatet...

Hur det gick och vad jag kunde gjort bättre, jag blev 6:a av de 22 startande dryga minuten efter Peter Vincent på 1:a platsen, de 6 första inom minuten är "tight" och med tanke på att jag slog världsrekord i snittpuls så kunde jag inte göra mer för dagen.
Jag har en normalt låg puls med uppmätt Max på 163 och mjölksyratröskel på 146, snittpulsen på loppet blev 152 så jag låg en bit in på "rött" hela tiden.
Banan är kanske lite för teknisk för att jag ska få fördel av min åkstyrka men det väntar nya race redan till helgen, då det blir dubbelhelg i swe-cup med ännu tuffare motstånd och längre distanser.

Det ser vi fram emot...