Gone fishing...

Dagarna sedan långlopps SM har gått i återhämtningens tecken, jag var ute och rullade nån timme både i måndags och tisdags men bara som aktiv vila. Idag vilade jag helt från träning och imorgon blir det ett 10X60 sekunder trainerpass på morgonen för att väcka benen till liv igen, sedan på eftermiddagen så drar jag och sonen till fjälls med husbilen för en weekend med lite örings fiske och självklart har vi hojjarna med dit där vi ska.

Där finns det lika fina MTB stigar som öring vatten och som det brukligt är bland oss storfiskare så kan jag ju inte avslöja vart vi ska någonstans, det håller vi för oss själva.

En weekend utan TV, tidningar och "uppkoppling", det kommer bli bra det här, återkommer på måndag...


SM brons...

Jag var ju lite osäker på formen inför långlopps SM men när starten väl gick så hade jag inga problem med att ta ledningen i min klass. Benen svarade bra och känslan var bättre än på länge.

Jag fick snabbt en stor lucka bakåt och i 65 de 75 km vi körde så var jag i stor ledning. Men... sedan började det krampa i båda låren när jag tryckte på ordentligt och jag blev tvungen att slå av på farten lite för att inte bli stående i skogen, när det var 5 km kvar blev jag ikappåkt och omkörd och jag kunde inte ens hänga på, det nöp till direkt när jag försökte så det blev till att hålla sitt eget tempo sista biten in mot mål och försöka rädda 3:e platsen. Jag hade ingen koll på hur långt efter nästa gubbe låg så jag var lite orolig innan jag äntligen kom ut på det öppna fältet sista km och kunde se att ingen var på väg ifatt bakifrån.

Jag är nöjd och glad ändå över att ha klarat bronset och så fick jag ju en liten "läxa" med mig hem

Inget lopp är avgjort innan man gått i mål...


Det är glest mellan inläggen...

Är inne i en både mental & fysisk formsvacka för tillfället, kroppen känns tung som bly och det är svårt att peppa sig själv när inte huvet är med.

Till helgen väntar långlopps SM i Hässleholm och jag åker ner på fredag tillsammans med min dotter som ska supporta mig under loppet. Under normala omständigheter hade jag trott på en bra medaljchans men nu vet jag inte riktigt var jag står, vädret ska bli fint och det är en riktigt kul bana så målsättningen med helgen är att åka ner och ha en trevlig weekend med dottern, försöka njuta och ha kul i skogen. Sedan får helt enkelt dagsformen på söndag avgöra hur bra det går och som den har svängt upp & ner sista tiden så kan det gå hur som helst...


Rainy day blues...

Återkommer när det finns nåt trevligt att skriva om...


Coffee time...


Lång återhämtning...

Ja, nu är det 5 dagar sedan jag körde 105 km MTB och jag är fortfarande stel och seg i kroppen, dom första två dagarna efter loppet vilade jag helt sedan kördes ett trainerpass 10x60 sekunder och det kändes bra men igår var jag fruktansvärt seg återigen. En "gammal" kropp verkar behöva ytterligare några dagar innan den är "fit for fight" igen.

Ikväll har jag tänkt köra 4 st 10 minuters EB intervaller ute på ett grusvägsvarv jag har här i närheten sedan är det tänkt att pressa på ytterligare med några pass innehållande ett antal 30 sekunders maxspurter under veckoslutet och i början av nästa vecka för att vara på topp nästa söndag på långloppet SM i Hässleholm...


Dagen efter Helterittet...

Är lite stel i kroppen idag efter gårdagens långlopp i Norge. Helterittet 105 km & 2500 höjdmeter upp och ner över hardangervidda några ggr. Framförallt känns det i armar och rygg att man åkte "helstelt", trots att det är nästan uteslutande grusväg så blir de två långa utförslöporna stökiga när man kommer i full fart och det ska erkännas att riktigt 100% vågade jag inte satsa, det var svårt nog att behålla kontrollen på cykeln ändå och jag fick tyvärr se mig bli om och ifrånåkt av ett antal cyklister i dessa partier.

Förra året blev jag 6:a i H-45 klassen med en tid som hade räckt till en 2:a plac i H-50, så i år var siktet klart inställt på pallen men tyvärr kände jag redan i första backen att benen inte riktigt ville vara med. Jag fick en riktigt bra start och av de totalt ca 1000 startande så låg jag topp 10 när vi gick in i den första stigningen upp mot hardangervidda, men jag märkte snabbt att det inte bara var eliten som gled iväg utan det försvann även en del gubbar i min klass.

Efter ca 2 timmar började det kännas lite bättre och uppför andra stigningen gick det betydligt lättare men det var lite försent, mina konkurrenter var allt för långt fram för att jag skulle komma ikapp och jag fick finna mig i att köra i ingenmansland för mig själv och se till att inte bli ikappåkt bakifrån.

Jag kom imål som 6:e man av de 61 som gick i mål i H-50 på 4.34 tim och det är 6 min sämre än förra året, totalt av ca 1000 startande blev jag 60:e man och lite missnöjd är jag väl men hur som helst så var det en bra genomkörare inför långlopps SM om två veckor...


Ingen ro i kroppen...

Är inne i en period då jag bara vill vända blad i livets bok och gå vidare, till vad vet jag inte men det känns som att man bara trampar vatten för tillfället...

Det är inte alltid så lätt att uppskatta nuet när man hela tiden går omkring och drömmer om nåt annat...


Helterittet...

På söndag är det dax igen för det Norska långloppet Helterittet. 105 km och över 2000 höjdmeter skall avverkas på MTB med start i Rjukan och sedan två ggr upp över hardangervidda innan den sista spektakulära nedfarten under kabinliften ner till målet i Rjukan igen.

Förra året blev jag 6:a i H-40 och men på söndag siktar jag på en pallplats...


Aldrig mer pumpa däck...

Ett däck utan luft...


Party !!!

Ikväll är det fest för min bästa dotter som fyllde 20 år förra veckan, 55 pers varav de flesta är partysugna ungdomar i samma ålder. Jag har blivit lovad att få vara DJ med mina spotifylistor efter kl 24.00 om jag fortfarande är vaken ???

Vi får väl se...


Dagens träning...

Kört ett varv på grusvägarna runt frisjön, 2 tim och 15 min i hyfsat tempo med 5 st 30 sekunders maxspurter inlagda med jämna mellanrum och en riktigt hård körning upp för backen mot skepshult.

Värmen var på topp och det var nästan lite "thailandskänsla" i luften idag, vilket fick mig att börja längta lite trots att det fortfarande är sommar här hemma.


Aug. 02, 2013


Idioter finns det gott om...

Igårkväll var det veckans protour träning och som tur var så skippade jag tillställningen för att vara ute och "filosof" cykla för mig själv en stund istället. Cykelgänget hade tydligen "närkontakt" av första graden med en bilist...

Som tur var blev ingen riktigt allvarligt skadad men en hel del skrap/köttsår och trasiga cyklar blev resultatet och bilen den bara åkte vidare utan att stanna...