Dan före race...

Jag försöker alltid komma iväg dagen före till ett race med husbilen. Det är skönt att kunna reka banan i lugn och ro och inte bara det, jag gillar husbilslivet och den frihet det ger och tar gärna minsta tillfälle som ges att åka iväg.

Ikväll är jag på plats i Kvänum där morgondagens tävling går, varvet har jag kört många gånger förut men det hindrade inte att det blev två varv till ikväll. Helt torrt i skogen och mycket fina förhållanden inför morgondagen.

Det är ett ovanligt kort race, bara ca 10 km vilket innebär ca 30 minuters åktid så det blir till att blåsa ur lungorna ordentligt inför veckans nästa utmaning som blir lite längre. Dalslands xc på lördag blir årets första långlopp och det ser jag med spänning fram emot då det är något helt annat än de race jag kört hittills.

Nu blir det lite god mat framför tv:n i husbilen och sedan lite kvällsmingel här utanför för att kolla in vilka som dykt upp ikväll.
Racerapport day 2...

Här kommer en kort sammanfattning från helgens 2:a race i Varberg. Igår var det en helt ny bana i Trönninge som som vi körde på och varvet var helt annorlunda jämfört med lördagens. Det var mycket mer kuperat och naturligt tekniskt med stenar, rötter och varierande "skogsknix" samt härliga utförslöpor där man kunde släppa på lite (om man vågade)...

Igår fick jag en bättre start och var med i loppet från början, Tommy drog iväg ganska tidigt och en stund höll jag 2:a platsen men snart kom Björn Eriksson förbi och jag orkade inte riktigt följa men 3:e platsen höll jag ganska säkert och i slutet av racet när jag började skymta Janne Gunnarsson en bit bakom mig i skogen så hade jag krafter att öka farten för att säkra min pallplats.

Jag hade nog i förväg hoppats på lite bättre resultat i premiären men nu i efterhand när jag analyserat lite så känns det väldigt bra ändå. Jag har ju tränat väldigt bra under mina 4 månader i Thailand men i stort sett är det bara dom 7 tävlingarna jag körde där som kan  räknas son riktiga vo2 max pass, all övrig träning var distans och långa tröskelintervaller. 

Känslan jag haft i kroppen under helgen har ändå varit bra, jag känner att jag har en grym bra och stabil grund att bygga vidare på och jag har inte blivit sliten utan återhämtat mig snabbt efter racen. Nu gäller det att köra upp snabbheten och tekniken under kommande månad och med lite tävlingar i kroppen så hoppas jag att jag kan prestera lite till och i år gäller det verkligen att prestera på topp om man vill komma på pallen. Förutom Tommy Olsson som verkar vara i världsmästarform i år också så visade både Björn Eriksson och Janne Gunnarsson i helgen att dom blir tuffa konkurrenter i sommar.

Under helgens tävlingar har jag testat Umarassports energiprodukter och rödbetsshots för första gången och trots att placeringarna inte blev vad jag hoppats på i förväg så har känslan i kroppen överträffat allt jag tidigare känt, jag kände ju att jag gick långa stunder på "rött" men behövde aldrig slå av på farten pga mjölksyra utan det var nästan tvärt om, när jag var uppe där det slätade ut lite efter den långa klättringen igår så orkade jag växla upp farten istället utan problem trots puls över syratröskel. På lördagens tävling snittade jag under 55 minuters tävling 5 slag över mjölksyratröskel och det har jag aldrig gjort tidigare och detta utan att vara helt slut vid målgång.

Det ska bli mycket spännande att med lite mer toppad form se hur dessa produkter påverkar känslan och resultaten på tävlingarna...

På väg till start...

Strax målgång...

3:a i går...

One moore pic from todays race...

På väg genom "rockgarden"...


Racerapport day 1

Då var dagens tävling över och placeringsmässigt är jag väl inte helt nöjd med en 4:e plats, fick en skitdålig start och hamnade typ sist i ledet in i skogen. Körde sakta upp mig och låg ett tag inte alls långt efter 2:an men hade inte det där lilla extra som behövdes för att gå ikapp, låg sedan och kämpade om tredjeplatsen ett tag men fick ge mig där också idag.

Det som däremot kändes bra var luftrören, inga problem med allergier idag och jag känner mig fräsch och återhämtad så imorgon är en ny dag med nya möjligheter...

På väg ut på sista varvet...

En bild jag "snott" från Tommy Olson från dagens race, hoppas det gick bra...

Efter tävligen åkte jag till trönninge för att testa morgondagens bana.

Och nu sitter jag har i solen och har det ganska bra...

Förberedelser...

Har nu ätit lite gröt som sista måltid innan start om 2 1/2 timme och en flaska Umara Intend är färdigblandad, den ska intas ca 35-45 min innan start. När det snart är två timmar kvar sveper jag två Beet it rödbets shoots och sedan är det bara att hoppas på att lungorna håller...Let's Rock...

Solen skiner från en klarblå himmel här i Varberg och första starten för dagen går strax. Själv startar jag inte förrän 14.00 så det får bli lite mingel på tävlingsområdet en stund innan jag drar mig tillbaka för att ladda upp inför mitt eget race.

Då jag fortfarande har stora problem med slem och irritation i luftvägarna pga allergier så är min målsättning att genomföra racet så bra som möjligt men utan att spränga mig totalt, det väntar ytterligare 3 tävlingar inom en vecka och jag vill kunna genomföra alla och helst utan att andas "taggtråd"...

Let's Rock...

Vad gör man inte för att slippa...

Ja vad gör man inte för att slippa andas in all skit som flyger i luften för tillfället, det är de högsta pollenhalterna på 20 år säger dom på nyheterna. Mina luftvägar har varit helt kass sedan träningstävlingen i måndags och det är väl bara att inse att det kommer bli tufft ett tag framöver. För bara någon vecka sedan hade jag höga förväntningar på mig själv inför premiären men nu får jag nog i första hand sikta in mig på att komma imål och få några bra träningspass istället. Sedan kan man ju alltid hoppas att de extrema pollenhalterna innebär att det går över fort...

En bra nyhet däremot är att jag fått möjlighet att inleda ett samarbete med http://umarasports.com och det innebär att jag kommer att använda deras energi produkter före och under tävling. Jag har redan fått bra referenser från Andreas linden ang deras produkter så det ska bli mycket spännande att själv få prova.

Nytt paket idag...

Vad gör man inte för att slippa taggtråd i halsen, undra om det funkar att tävla såhär...

För utvärdering...

Idag och imorgon är det vilodagar, det var längesedan jag hade två dagar efter varandra men nu blev det så denna gång, idag är jag trött och imorgon upptagen hela dagen så först på torsdag rullar jag igång lite lätt igen.

Fick ett paket idag på posten med lite godsaker jag kommer att testa framöver, det är ju tur att jag tycker om rödbetor och inte nog med det, ytterligare paket väntas med andra godsaker senare i veckan men mer om det då...
Träningstävling...

Idag har jag alltså varit nere i Varberg och provcyklat nästa helgs tävlingsbanor. Det började imorse med ett testvarv på lördagsbanan inkl ett antal försök i den stora "rockgarden" innan jag klarade rätt spårval, inte gick det fort men jag kom över iallafall.

Sedan blev det träningstävling 4 varv och vi var väl ca 25 cyklister i blandade åldrar som drog iväg, fick en hyfsad start som 3:e gubbe men ganska snart började jag bli passerad av ett flertal åkare och låg i en grupp om 5 man där jag åkte med på sista hjul och tyckte att det gick lugnt och fint ända tills Henke lord ökade farten. Henke gled iväg och jag orkade inte svara trots att det alldeles nyss kändes som om jag hade hur mycket krafter som helst ???

Gick i mål som etta av H-50 gubbarna och totalt vet jag inte vad jag blev men det viktiga idag var att få ett bra träningspass på en intensiv bana och så blev det verkligen, jag känner fortfarande att jag har en stabil grund men nu gäller det att växla tempo och få upp farten på benen igen. Banan var riktigt rolig och omväxlande men tyvärr passar den inte mig riktigt bra. Jag är för oteknisk när det blir så många snäva kurvor och igångdrag och får inte med mig farten ordentligt genom kurvorna, något jag måste träna på...

Efter en lunch och lite kaffe gav vi oss iväg till nästa bana, den som ska köras på söndag i trönninge. Nu var man ju lite trött så där körde vi bara ett varv för att kolla läget och den banan hade en helt annan karaktär. Mycket mer kuperad, några ställen med lera men också längre partier utan snäva kurvor där det gick att trampa på lite hårdare och jag ser nog mer fram emot detta race till helgen då jag tror banan passar mig bättre.

Nu ska jag bara försöka bli av med rivjärnet jag har i halsen, har hostat hela kvällen och det låter för jävligt i luftvägarna, inget kul alls...

Ett bra genrep i 20 graders värme...

Backintervaller...

I förmiddags efter en lång och god frukost cyklade jag iväg från stenbrottet där vi övernattat med husbilen med sikte mot Hällekis, där körde jag 8 backintervaller med start nere i samhället och mål uppe i korset mot högkullen. Nöjd kunde jag konstatera en bra känsla i kropp & ben trots hög puls.

Nu är jag hemma i Borås igen och laddar inför morgondagens träningstävling i Varberg. Nästa helg är det ju riktig tävlingspremiär i Varberg med två race och imorgon är det genrep för tävlingsorganisationen då det arrangeras en liten träningstävling på nästa lördags bana. Efter det har jag även tänkt hinna med några varv på söndagens bana, allt för att vara riktigt bra förberedd inför premiären...

Sista delen av intervallsträckan...

Vilken dag...

Glad påsk på er allihopa och vilken dag vi har hade igår, kinnekulleleden på MTB med ett antal fotostop där vi både fotograferade och passade på att njuta av den helt underbara naturen som leden bjuder på.
4 timmars cyklade blev det innan vi var tillbaka vid husbilen som stod parkerad i ett gammalt stenbrott där vi fricampade inatt. Vi satt länge och njöt av eftermiddagssolen som äntligen börjat värma ordentligt och på kvällen efter middagen blev det en stor brasa utanför bilen och med ett gott rödvin i glasen satt vi och bara njöt av livet när det är som bäst...

Vi följer de oranga markeringarna...

Madde...

Gott om vitsippor...

Många fina stigpartier...

Över öppna fält...

Fina singeltracks...

Mycket blommor...

En del stök...

Vacker natur...

Flytta på dig...

Halvvägs...

Lång raka...

Genom gamla stenbrott...

Skiftande natur...

Häftiga klippor...

Med solen i ryggen...

Nattens läger...

Campen uppifrån...


Kinnekulle...

Idag är det vilodag i träningsschemat och efter en lång och trevlig påskfrukost bar det av med husbilen mot kinnekulle. Här ska jag och Madde tillbringa påskhelgen med lite fin MTB cykling på kinnekulleleden, alla veckans hårda pass är avverkade så nu handlar det bara om nöjescykling på den fina leden med ett och annat fikastopp inplanerat.

På väg...

Vi campar väl inte...

Men vi har parkerat fint...


Bra källarpass...

Är precis färdig med ett riktigt bra trainerpass, det var vo2max träning i form av 4x4 minuter 20/10 sekunders intervaller, alltså 20 sekunder stenhårt och 10 sekunder lätt 8 gånger varje 4 minutare, vila i fyra minuter och sedan på det igen. Totalt 32 intervaller och det sved ordentligt i benen men på ett sånt där skönt sätt där man bara kan trycka på ändå...

Nu ska husbilen packas färdig för imorgon efter en stadig påskfrukost bär det av mot kinnekulle för ett par dagars lugn och fin nöjescykling på kinnekulleleden.

Det är bra med en stor fläkt ibland...


Distans & protourpremiär...

Igår var det premiär för årets PRO tour och jag passade på att få ett bra distanspass i samband med kvällens drabbning.

Jag cyklade hemifrån lite tidigare på eftermiddagen och fick ihop 2.30 timmar innan starten kl 18.30 igårkväll. 
Årets första etapp bestod av ett varv på 48 km som skulle avverkas varav de första 40 km endast skulle vara social cykling för att alla skulle komma in i känslan av att cykla i en stor klunga igen efter vinterns uppehåll. 
Sista 8 km däremot var det fri fart och fullt race ända fram till mållinjen och det är mycket som står på spel, det var 4 olika tröjor som skulle delas ut och som det sedan ska kämpas om ända fram till i höst.

Från start var vi strax över 60 cyklister som gav oss iväg och först imål kom en grupp på ca 25 cyklister, där satt jag fint  med på min helstela MTB, jag satt högt upp hela tiden utan större problem men när de andra började spurta fick jag vika ner mig, att cykla fort går bra med MTB men spurta mot lvg cyklar är lite tuffare.

Sammanfattat fick jag ett riktigt bra distanspass på totalt 4,30 tim med en bra tempohöjare sista 15 minuterna och trots att det fortfarande inte "sprätter" i benen så känns ändå formen stabil och bra. Dessutom visade vågen i morse på 69,6 kg så allt går åt rätt håll, precis som planerat...

Över 60 cyklister slöt upp på premiären...

Nice kväll igår...

Nu börjar skiten på allvar...

Snuvig näsa, slemmiga luftvägar och tunga ben idag på mina 4x10 minuters tröskelintervaller ute på knallestensvarvet, det känns som att jag inte syresätter musklerna ordentligt och ändå gick det inte helt käpprätt åt skogen även om det inte spritter i benen precis...

Det är ju tur att jag har en bra grund att stå på när prestationen går ner något pga den här jäkla allergin.

Imorgon drar träningstävlingsserien PRO tour igång här i stan och då ska jag passa på att få några timmar på cykeln innan det börjar så kanske det kan bli ett bra distanspass i slutändan.

Nu börjar det värsta...

Plötsligt händer det...

En buske neråt gatan idag...Vilodag & verandahäng...

Idag är det vila från träning på schemat men solen lyser och värmer så gött att jag blir sugen på att cykla ändå, men men...det är väl bäst att följa planen och spara på krutet lite.
Det kommer väl fler soliga dagar hoppas jag...

Istället sitter jag med 11 kaffet på verandan och funderar på säsongen och på vad som ska prioriteras i tävlingsväg. Jag velar lite fram och tillbaka men har bestämt att börja med Varbergshelgen följt av 1 maj loppet i Kvänum, mest för att få lite tävlingsträning i kroppen. Efter det står Dalslands XC på programmet, ett långlopp jag inte kört förut men som sägs vara riktigt fint.

Därefter börjar allvaret med först billingeracet följt av Vårgårda Swe cup och Borlänge tour Swe cup, därmed är maj månads tävlingar gjorda och först då tar jag beslutet om det blir XC cupen eller långloppscupen som får bli första prioritet...

Jag och min kompis...Very buisy afternoon...

Det är lite mycket nu...men jag har koll på läget tror jag. Träningen är avklarad, det blev 4x10 minuter tröskel på trainern i garaget. Lunchen är intagen och kaffet är nybryggt, nu ska jag bara försöka kolla på två saker samtidigt utan att ögonen går i kors...
World Cup seger till Jenny Rissveds...

Jenny Rissveds har alldeles nyss tagit hem segern i stor stil i damernas U-23 klass på första världscup racet för året nere i pietermaritzburg Sydafrika.

Stort grattis !!!...
Skogslek...

Idag var det dax att åka ut på tävlingsvarvet igen för lite skogslek med cykeln. Jag har ju en ny tävlingshojj i år och det är lite små detaljer som skiljer sig mot förra cykeln så det gäller att vänja sig med bl.a. bredare styre ( har inte bestämt om jag ska kapa ännu ), srams 11 delade växelsystem med bara en framklinga är också nytt för mig samt att man är ju lite ringrostig när det gäller att cykla i stök&bök och vad passar inte bättre då än BCA:s tävlingsvarv.

När man väl vant sig och tycker att det flyter på bra där då har man inga större problem någonannanstans heller...

Det blev 1 1/2 timme på varvet och jag cyklade lika många varv åt bägge hållen på banan, inte speciellt fort utan mest för att få in känslan i kroppen och känna på cykeln i sitt rätta element. Jag skrapade faktiskt i styret mot ett träd vid ett tillfälle och eventuellt får jag nog kapa någon cm på varje sida. Det är ändå nästan 15 cm bredare än på förra cykeln och det är kanske lite för mycket, vi får se när jag testat lite till...

Imorgon väntar en heldag i TV soffan, Paris Roubaix klassikernas klassiker får man ju inte missa men 2x20 min eller 4x10 min tröskel på trainern ska jag nog hinna med. Får väl ta det tidigt på förmiddagen innan det blir allt för spännande nere på kullerstenarna i Frankrike...

Solen tittade fram idag med trots prognoser om annat...

Solskensdistans...

Här i Borås har vi inte varit bortskämda med solsken sista tiden men idag efter lunch sprack det plötsligt upp och solen tittade fram. Då var det bara att passa på och försöka få några timmar i sadeln, det kändes direkt i benen att dom körde backintervaller igår för dom var inte speciellt pigga...

Segt och tungt gick det och det blåste ganska bra motvind också till en början men eftersom jag inte har så bråttom på mina distanspass var det bara att gneta på ute på grusvägarna med musiken i hörlurarna och rätt var det var så hade det gått tre timmar...

Egentligen ville jag väl ha nån timme till men även idag blev jag lite frusen mot slutet så dom långa distanspassen får vänta tills det åtminstånde är tvåsiffrigt på termometern...

Fin eftermiddag trots allt...

Backfyror & frusna fingrar...

Idag stod det 6 st fyraminuters vo2max backintervaller i trandaredsbacken på schemat. Efter en uppvärmningssväng runt knallestenen cyklade jag bort till backen och körde 6 gånger a' 4 minuter. Det kändes oerhört bra i benen i förhållande till vad pulsen visade, det är nästan så att jag tror det är fel på pulsmätaren...

Det enda som inte var så positivt var väl att jag frös som en hund om fingrarna varje gång jag rullade ner igen trots bra handskar, jag är väldigt frusen av mig och det var inte många plusgrader ute så när jag kom hem efter passet kunde jag knappt låsa upp dörren med mina stela fingrar. Efter en lång varm dusch sitter jag nu med fingrarna runt en varm kopp kaffe och tinar upp inombords...

En värmande brasa och nykokt kaffe...

American Classic MTB race 29" säljes...

Jag har ett par tävlingshjul inköpta förra sommaren som jag inte behöver längre eftersom jag i år har två kompletta tävlingshojjar att skifta emellan.

Hjulparet är American Classic MTB race 29" med 9 mm QR, ett par otroligt lätta & starka hjul, 1459 gr/paret.

Jag vill ha 4000kr prutat & klart...Kort & hårt...

Det blev lite väl kort & hårt imorse på trainern. Jag tänkte köra 60 sekunders vo2max intervaller med 30 sekunders vila i block om 5 intervaller/block och med 3 minuters vila mellan varje block.

 Jag har aldrig kört denna varianten förut och gick helt klart ut alldeles för hårt, efter första blocket var jag helt slut  och efter två intervaller i andra blocket blev det tvärstopp i benen. På sikt har jag tänkt köra 20 intervaller, alltså 4 block men först får jag nog ge mig själv lite tid med att komma igång och vänja benen med denna typ av intervaller.

Jag kommer även köra dessa intervaller i grusbacken nere på gässlösa men då får vilan mellan intervallerna bli den tid det tar att snabbt rulla ner igen efter att vänt en minut upp i backen.

Efter en liten återhämtning blev det lite core & yoga också innan jag var nöjd med dagens insats...

Plankan...

Mirror mirror on the wall...

Det är lika dimmigt ute som bilden från garaget är suddig men det var iallafall varmt och torrt där nere. Åtminstånde till en början, sedan blev det svettigt värre.

Igår var det vilodag och imorse gick jag alltså ner i garaget och brände av ett 2x20 minuters tröskelpass på trainern, ett bra pass med en skön känsla i kroppen. Det var det första innepasset på många månader men fler lär det väl bli om man ska tro på väderprognoserna. Imorgon väntar vo2max intervaller på trainern men sedan hoppas jag få till några bra utepass innan veckan är slut, ett ordentligt distanspass, ett 6x10 min tröskel och ett backintervallpass är planen.

Min mobilkamera håller på att lägga av, har blivit lite väl många suddiga bilder senaste tiden. Faktum är att hela telefonen börjat protestera och jag väntar på en ny iPhone 5s, hoppas det blir lite bättre då...


Snart börjar det på allvar...

Jag har ju missat de sändningar som hittills i år visats på Eurosport men idag sitter jag bänkad framför tv:n och nu börjar backarna avlösa varandra i Flandern. Hejja Norge...

Det gäller att vara förberedd...

Ett bra pass idag...

Ja idag kändes det riktigt bra för första gången på länge. Jag cyklade först iväg till BCA: tävlingsvarv där jag körde 6 varv på den tekniska delen av banan och där körde jag på ordentligt varje gång uppför grusbacken vilket då blev 6st ca en minuts backintervaller. Några slag över tröskelpuls varje gång med bra känsla i benen.

Därefter iväg till trandaredsbacken, en asfsltsbacke som är lång och lagom brant med jämn lutning hela tiden. Där blev det två gånger upp på ca 4,15 min/intervall och även här med några slag över mjölksyratröskel med mycket bra känsla i benen. När jag kör längre backintervaller är det precis så här jag vill ha det, att jag kan ligga på samma växel och kadens i stort sett hela backen och köra med full kontroll hela intervallen igenom. Just här kommer jag läggs mycket tid i sommar.

På väg hem körde jag omvägen förbi gamla gässlösa soptipp där det finns en backe av liknande karaktär fast grus och inte lika lång, jag ville testa tiden upp och om jag cyklar intervaller hela vägen upp så blir det ca 1,30 så här har jag en perfekt backe för dom lite kortare intervallerna framigenom.

Det blev med andra ord ett riktigt bra träning idag, jag blev både trött av backintervallerna, fick köra lite i teknisk stenig terräng för första gången i år och dessutom rekat några nya backar för kommande pass. Och sist men inte minst, jag blev riktigt taggad att komma igång ordentligt nu igen när det kändes såpass bra...

Det var längesedan jag var ute och cyklade MTB i riktig svensk skog, idag blev det årspremiär på varvet och det var jäkligt kul...

Snart...

Jag har bara varit hemma en vecka och längtar redan ut på äventyr igen, snart drar tävling/husbilssässongen igång här hemma och det ska bli riktigt kul att komma iväg på helgerna och träffa alla "sommarvännerna" igen.

Jag kom ut på cykeln idag också, 5 st 10 minuters tröskelintervaller blev det och det kändes ganska ok, imorgon blir det backintervaller på BCA:s tävlingsvarv och då ska jag fresta på lite hårdare så får vi se vad benen och resten av kroppen tycker om det...

Snart...

Höga halter av pollen...

Jo tack, jag har märkt det...fick även informationen på TV 4:s nyheter imorse om det nu var så att jag tvivlade.

Men idag kändes det iallafall lite bättre så nu har jag just avslutat ett tre timmars distanspass, ätit lite lunch och ska strax iväg till apoteket för lite inköp av kompletterande allergi mediciner. Imorgon hoppas jag kunna köra ett lite hårdare tröskelpass igen i form av 10 minuters intervaller, kortare och hårdare klarar inte lufteören för tillfället...

Morgonens inte helt oväntade nyhet...

Min nya cockpit...

En mellandag...

Dagsformen åker upp & ner som en jojjo  för tillfället, ena dagen känns allt ganska  ok och nästa dag är jag seg och känner mig sjuk. Idag lyssnade jag på kroppen och avstod från att cykla, hur det blir imorgon det återstår att se...

Frusterande minst sagt men jag är inte så orolig ännu, jag vet hur stabilt stark jag varit i vinter och jag har en grymt bra grund i botten men det vore skönt om jag kunde komma igång med lite strukturerad träning igen istället för att vela fram och tillbaka såhär...

Det blev en kaffe på verandan istället för träning idag...

Favorithörnan...

MC kort...

Jag kör så mycket vespa på vintern när jag är i Thailand så jag har blivit sugen på att ha en vespa här i Sverige också, problemet är ju bara att det fattas ett MC kort.
Igår tog jag min första dubbla körlektion och det gick strålande, imorgon ska jag öva på teknikbanan och sedan får vi se hur snabbt det går att få kortet, jag hoppas jag slipper ta fler lektioner förutom risk 1:an & 2:an då förstås...

Sedan har vi ju det här med teorin också men här har jag läst hela vintern i Thailand och gjort prov på nätet så det ska nog inte vara några problem.

Efter sista timmens hårdkörning på söndagens distanspass blev gårdagens träning endast ett lugnare återhämtningspass. Jag är fortfarande lite konstig i kroppen och osäker på om det är förkylning på gång eller allergierna som redan visar sig, då det inte är jätteallvarligt så kan jag ju åtminstone hålla igång så gott det går och avvakta utvecklingen. Idag försökte jag mig på ett lite hårdare tröskelpass utomhus, det blev 3 stycken 10 minutare på ett varv jag har här i närheten, jag brukar köra fler intervaller men jag ville känna lite försiktigt på kroppen och att halsen slemmade igen så fort jag ansträngde mig tyder väl på att det trots allt är min pollenallergi som visar sig. Samma visa varje vår/försommar, det är väl bara att medicinera och genomlida så gott det går. Medicinen lindrar ju lite men helt OK blir det inte förrän senare på sommaren tyvärr...

Får se om det blir en sån här eller en piaggio vespa PX150

Här har vi vespan, bägge är ju fräcka på sitt sätt men vespan får jag ju med mig bak på husbilen så det lutar nog åt en sådan när det blir dax...