Ett bra pass idag...

Ja idag kändes det riktigt bra för första gången på länge. Jag cyklade först iväg till BCA: tävlingsvarv där jag körde 6 varv på den tekniska delen av banan och där körde jag på ordentligt varje gång uppför grusbacken vilket då blev 6st ca en minuts backintervaller. Några slag över tröskelpuls varje gång med bra känsla i benen.

Därefter iväg till trandaredsbacken, en asfsltsbacke som är lång och lagom brant med jämn lutning hela tiden. Där blev det två gånger upp på ca 4,15 min/intervall och även här med några slag över mjölksyratröskel med mycket bra känsla i benen. När jag kör längre backintervaller är det precis så här jag vill ha det, att jag kan ligga på samma växel och kadens i stort sett hela backen och köra med full kontroll hela intervallen igenom. Just här kommer jag läggs mycket tid i sommar.

På väg hem körde jag omvägen förbi gamla gässlösa soptipp där det finns en backe av liknande karaktär fast grus och inte lika lång, jag ville testa tiden upp och om jag cyklar intervaller hela vägen upp så blir det ca 1,30 så här har jag en perfekt backe för dom lite kortare intervallerna framigenom.

Det blev med andra ord ett riktigt bra träning idag, jag blev både trött av backintervallerna, fick köra lite i teknisk stenig terräng för första gången i år och dessutom rekat några nya backar för kommande pass. Och sist men inte minst, jag blev riktigt taggad att komma igång ordentligt nu igen när det kändes såpass bra...

Det var längesedan jag var ute och cyklade MTB i riktig svensk skog, idag blev det årspremiär på varvet och det var jäkligt kul...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback