Livet är ett enda stort äventyr...

Och nu drar vi vidare på nya (äventyr alltså), vi börjar med att köra in på torget i Alba och parkerar mitt inne i centrum för att göra stan ordentligt ikväll. Imorgon när vi vaknat och fått vårt kaffe på fiket brevid startar resan norrut, vi kör upp till Livigno för några dagars "fjällsemester" innan vi börjar dra oss ännu längre norrut mot jobb och regn...

Sista kvällen på vingården...

Igår kväll var sista kvällen på vingården och det firade vi med att prova gårdens alla vinsorter.
Vi fick börja nere i "vinfabriken" och smakade olika sorter direkt ur sisterner och ek tunnor, därefter ställdes en stor radda flaskor upp på bordet i den stora salen, nu var det de färdiga produkterna vi skulle smaka på, ihop med en brochyr och prislista där vi kunde antekna om det var någon eller några som vi vill köpa med oss hem.
Kvällen slutade med en aningens yrsel måste jag erkänna och jag minns väl inte riktigt hur alla sorter smakade men för att kunna friska upp minnet lite följer det med några lådor hem.

Här är jag inne i "vinfabriken".
semesterhälsning till alla tractorpullers där hemma...

Hej på er alla tractorpullers, ville bara tala om att jag har det bra här i Italien, när vi kom fram till stället vi bor på nu trodde jag inte mina ögon, herre min skapare !!!  skrek jag rätt ut, jag har hamnat i himmelriket,  om ändå mina vänner från team tractorpullers fick vara med mig nu i denna stund tänkte jag med en tår i ögat, då hade lyckan varit fullständig...

Då ni nu inte kunde närvara vid detta magiska ögonblick vill jag ändå skicka en bild på uppenbarelsen :-)))

tittat för djupt i flaskan...

När det är så varmt som det är för närvarande är det lätt att man tittar för djupt ner i flaskan, man är törstig hela tiden och bälgar i sig allt man kommer över i dryckesväg. Vi funderar på att lämna Barolo och dra oss upp i bergen för att få lite svalka, lutar åt Livigno några dagar på vår resa hemmåt, där är visst cyklingen på topp och kanske får vi tillfälle att prova våra varma tröjor vi köpte i kranjska gora ;-)

dagens tur...

Hit upp lurade jag Madde idag på en racercykel i 30 graders värme, hon e inte glad...

Kontoret just nu...


Kontakt med omvärlden...

Sitter här på haciendan och har lite kontakt med omvärlden. Livet består just nu av god och lång frukost, följt av en cykeltur med tillhörande fikastopp x flera ;-). Sedan väntar en lätt lunch innan eftermiddagspasset drar igång i form av poolbesök/tupplur.
Som ni förstår är det mycket lätt att leva just nu!!!

 
Morgon i Italien.

 

en resumé

Jaha, hur gick det hela då, masters EM mtb i Kranjska Gora slovenien, jodå jag visste väl inte riktigt vad jag hade att vänta, tuffa banor hade man väl hört talas om men att behöva köra på "lillklingan" nästan hela varvet var väl inte riktigt vad man räknat med.

Nu hade vi ju riktigt tur med vädret ( i mitt tycke ), kruttorrt underlag gjorde att det gick att cykla hela varvet utan större problem även om man fick använda just "lillklingan" för att ta sig runt.
Mina målsättningar innan start var främst att inte bryta eller bli sist, detta lyckades jag med, nästa målsättning var att inte bli varvad på de 7 st 2,2 km ( mycket korta ) varv vi skulle köra, detta gick dessvärre inte att undvika då de tre medaljörerna precis varvade mig innan sista varvet och jag därmed slapp köra 7:e varvet.
 
Min sista målsättning var att i bästa fall bli topp 5, lite väl kaxigt kanske men med riktigt bra ben kanske det fanns en möjlighet, nu blev det inte så utan jag slutade på en OK 7:e plats i detta europamästerskap ganska nöjd ändå. 
 
Ett annat syfte med detta race var att jämföra mig tidsmässigt med de cyklister som kör i klassen M-50 dit jag går upp nästa år för att få ett grepp om hur mycket jag behöver förbättra mig för att ha en chans på pallen i ett mästerskap och nog fick jag något att tänka på alltid. De bästa kör ruskigt snabbt, framförallt uppför och utför, i de tekniska åkpartierna hänger man med ganska bra men man saknar träning i den typ av terräng som det ju oftast är på internationella mästerskap dvs brant upp & ner.
 

Efter tävlingen på söndagen bestämde vi oss för att starta resan mot Italien direkt istället för att vänta tills mån morgon. Vi skulle ändå köra 65 mil och kom vi en bit på eftermiddagen så skulle det ju inte bli så lång resdag på måndagen.
 
Nu blev det så att när vi ändå kom iväg och körningen flöt på riktigt bra så körde vi hela vägen redan på söndagen genom ett riktigt varmt italien och kom fram till Barolo sent på kvällen där vi parkerade husbilen på torget och tog oss en liten "picknik" kl 24.00 på en parkbänk med lite vin, ost & korv.
Sedan sov vi gott...

Genom ett varmt Italien


På morgonen körde vi raka vägen ner från torget i Barolo och letade reda på det kloster/vingård där vi ska stanna en vecka. Där har dom några få platser för husbilar och dessutom en pool, restaurang med vinprovning i helt underbara omgivningar bland alla kullar fulla med vinrankor. Vad mer kan man önska...
 
Så här såg dagens frukost ut....:-))

dan före dan...

Sitter här på ett cafe och slappar lite efter att kört några sista träningsvarv på banan, imorgon gäller det...
Det ska bli riktigt roligt att köra ett race nu efter några dagars träning på varvet, det har gått bättre o bättre på de
tekniska partierna och nu är det bara att ge gärnet imorgon så får vi se vad det räcker till.
 
Igår förmiddags cyklade jag o madde in i italien och upp till några sjöar i bergen där vi tog en fika
innan vi vände hemåt igen, UNDERBART VACKERT !!!

Idag gick det bättre...

I eftermiddags lyckades jag cykla hela varvet några ggr utan att gå av cykeln, jag är dock lite orolig över hur utförskörningarna kommer att gå när det blir tävlingsfart, det gäller att ha tungan rätt i mun så att säga....
 
Förmiddagen ägnades åt turistcykling, det är oerhört vackert häromkring.
 

Testat banan...

Dagen började med en tur på racern med madde, vi körde småvägar längs dalengången i 2.30 tim, sedan blev det en stadig fika i byn innan lunch och lite vila.
På eftermiddagen körde jag 2 varv på tävlingsvarvet, jag hittade inte riktigt runt hela men nu i efterhand har jag fått reda på vad jag missade och det var inte mycket, stigningarna blir jobbiga men är ändå helt cykelbara, det som kommer att bli svårt är de tekniska partierna i skogen med mycket rötter och väldigt uppkört emellan dem, där blir det tufft att hitta flytet både uppför och nerför, blir nog en hel del springande med cykeln misstänker jag.

Värmen kan nog också bli en viktig faktor att tänka på, vi har haft ca 30 grader på dagarna sedan vi kom och prognosen säger att det håller i sig över helgen, 7 varv uppför en skidbacke i 30 graders värme, får nog ställa madde vid varvningen med några hinkar vatten att hälla över mig varje varv...


Här är en bild från morgonens runda, Madde i full speed.

veckans camp...

Har hittat en helt underbar eco camp mitt inne i skogen men ändå promenadavstånd från byn, vi är i stort sett själva på campingen, tyst o stilla, bara fågelkvitter och vindens brus i träden.


första cykelturen...

Första cykelturen gjordes tillsammans med Madde, vi tog en sväng upp i dalen för att få bort stelheten i kroppen efter två dagar i bilen, som synes så är omgivningarna helt underbara här i kranjska gora, humöret är nu på topp och likaså temperaturen.
 
Byn ligger på ca 800 m höjd och ändå har vi 30 grader varmt = vi trivs mycket bra :-)))

värme...

så fort vi lämnat sverige höjdes värmen

Resan genom tyskland...

som ni ser är det jobbigt att agera kartläsare

On our way...


En okej avslutning...

Efter gårdagens katastrofala prestation hade jag inte större förhoppningar angående dagens avslutning i sverige cupen men på hemmabanan lyckades jag ändå bita ihop och fick till en godkännd sjätteplats.Totalt i cupen blev jag nu femma och det är jag trots allt riktigt nöjd med. Här är några bilder som min fina dotter har tagit ifrån dagens lopp. 

Nu sätter vi oss i husbilen och drar söderut på nya äventyr! 
Fiasko !!

Ja vad annat kan man säga om gårdagens tävling, sämsta resultatet på mycket länge och helt utan förklaring.

Jag har kört mycket bättre efter problem med sjukdom och obefintlig träning under några veckor men när man blivit frisk och kommit igång med träningen ordentligt igen ja då rasar man i resultatlistorna...

Det är väl tur att jag inte åker ner till EM i Slovenien med några förhoppningar om framskjutna placeringar, i första hand åker jag dit för att jämföra mig med dom som tävlar i klassen H-50 dit jag går upp nästa år, det är först då jag siktar på pallplatser och det kan vara bra att se hur mycket jag behöver förbättra mig för att nå dit.

Nu är det bara dagens race på kransmossen kvar i swe-cup innan vi i eftermiddag drar iväg med husbilen söderut, det är väl bara att bryta ihop och komma igen och försöka avsluta cupen på ett bättre sätt än igår.

Fiasko på blogg.se också, det går inte att lägga ut bilder när man bloggar från iPhone och iPad vilket jag ju gör, dom har haft tekniska problem nu i några dagar och har ingen info om när detta kan vara fixat.
Mycket tråkigt tycker jag, hade ju velat lägga ut lite fina bilder från kommande 3-veckors roadtrip ner i Europa.

Men men, allt kanske fixar sig till slut...( både dålig form & problem med bilder)

Snabba svängningar...

Väderprognosen svänger fram och tillbaka hela tiden, det ser ändå ut som att regnet under helgen kommer nattetid, det blir nog lite blöta banor på racern men vi slipper förhoppningsvis köra i ösregn vad det verkar som.

Värre ser det ut i kranjska gora där jag kör EM midsommarhelgen, nu har prognosen gått från ok väder till 68 mm !!! regn under lör& sön.

Det kan bli spännande att cykla upp o ner i en skidbacke under sådana förhållanden...

Bloggberoende ??

Tror jag blivit lite bloggberoende, just nu så fungerar inte "appen" för blogg.se och det är inte så lite frustrerande när man vill in o skriva nåt och det inte fungerar.

Eftersom jag oftast gör inlägg från just iphonen så känn det ju lite tråkigt, hoppas dom får igång systemet snabbt så att jag kan uppdatera lite från Slovenien och Italien kommande veckor.

Nu lite goda nyheter...väderprognosen för helgens tävlingar här i Borås har svängt från riktigt skitväder båda dagarna till riktigt bra vad det verkar som, sol och uppehåll på lördag och sol med kanske nåt stänk på söndag, vi håller tummarna på att det stämmer.

Likaså EM vädret i kranjska gora midsommarhelgen har svängt från skitväder till uppehåll, håller tummarna även här.

Är man solskenscyklist så är man...

Man är väl inte mer än mänsklig...

Efter en strulig, stressig och mycket oharmonisk dag blev det ingen fikatur på stan, det blev en kall öl & popcorn på verandan istället.

Med smält smör & salt.....


Fikatur...

Efter att ha kört ett riktigt bra 4x4 trainerpass i söndags fortsatte jag med två hårda mtb pass på resp. BCA:s & Ymers tävlingsvarv på månd o tisdag, känner mig fräch och stark men samtidigt "lite" sliten.

Vågar nog inte köra det sista 4x4 trainerpasset som var planerat till idag, det får nog bli en fikatur ner på stan i eftermiddag istället nu när solen skiner lite, vilar imorgon också sen rullar jag igång lite lugnt på fredag och väcker benen till liv inför helgens två race.


Jaga boll...

Ikväll gäller det, då ska grabbarna jaga boll, inte för att jag är speciellt intresserad men önska dom lycka till kan man ju alltid göra.


In i dimman...

Eftermiddagens 4x4 pass tog mig rakt in i dimman men efter en tid med en nedåtgående formkurva känns det som om det äntligen går åt rätt håll och då gör det inget om man ser lite suddigt i slutet på passet.

Nu siktar vi på en uppåtgående kurva resten av säsongen...


Förberedelser...

Går här i regnet och förbereder husbilen för en tre veckors roadtrip ner i Europa, den ska dammsugas, tvättas och fyllas på med det vi behöver inför vår resa.

Det är en hel del annat att göra veckan som kommer så vi försöker få färdigt så mycket som möjligt redan nu i helgen, sen återstår bara att packa in cykel & mat innan vi drar på söndag.

I eftermiddag väntar sedan ett 4x4
trainerpass på mig i garaget, mån & tis blir det träning på resp. tävlingsvarv som gäller för helgens två sista swe-cup race, på ons lägger vi in ännu ett 4x4 trainerpass och sedan blir det två lugna dagar innan det stora avgörandet ska ske.

Troligtvis slutar jag 5:a i cupen men kör Dick samuelsson bort sig nån av dagarna och jag tar 2 poäng mer än Peter Vincent under helgen så kan jag bli 3:a, inte så troligt men chansen finns dock så lite spänning är det trots allt in i det sista...


Studentfrukost...

Sitter ute på verandan och äter lite frukost i solskenet tillsammans med dottern och hela hennes klass som startar sista dagen i skolan med lite champagne och tilltugg innan den stora avslutningen börjar och dom riktiga festligheterna tar vid...


Musik...

Jag har hittat en musik-app som jag tycker är helt suverän, Spot ON heter den och är kopplad till spotify, man väljer en låt/artist som man gillar och sedan söker appen upp och spelar blandad liknande musik från spotify tills man stänger av.

Ett mycket bra sätt att hitta ny musik som man gillar, REKOMENDERAS !!


Morgonkaffe...

Jag SKA ha mitt morgonkaffe på verandan, är det sommar så är det, no matter what...


Vägra vara negativ...

Jag vägrar att gnälla över vädret nåt mer så jag bjuder på en stor sol istället...


God morgon...

God morgon världen, ny vecka startar med vilodag Idag, följs sedan med ett block på tre träningadagar, vila från träning och student för dottern på fredag, en hård träningshelg med tuffa intervaller och sedan är det bara en vecka kvar innan vi drar söderut med husbilen mot Slovenien & Italien.

Ska bli hur gött som helst...


Lite tröttare idag...

Andra etappen av kattegattstouren idag var något kortare än den första och med gårdagens resultat i ryggen bestämde jag mig för att ge allt från start, det var inget smart drag...

Jag fick till en bra start i rygg på ledande Dick Samuelsson och vi fick en liten lucka bakåt men det dröjde inte länge förrän Gunnar Töjren kom förbi och sedan kom dom en efter en och jag sjönk som en gråsten genom fältet, jag tror att efter veckans halsont och gårdagens urladdning så fans det inget krut kvar i benen, jag kom till slut imål som 12:a idag men tack vare tidsmarginalerna bakåt sedan 1:a etappen så tappade jag bara en plac och blev 7:a totalt på samma sekund som 6:an, det skiljde bara tiondelar mellan oss.

I det stora hela är jag ändå mycket nöjd med helgen och jag ser fram emot de två sista swe-cup tävlingarna som går här hemma i Borås om två veckor, tar jag mig bara imål där så blir jag sämst 5:a i cupen trots en missad deltävling och lite otur med sjukdom under en period och det hade jag definitivt inte räknat med innan säsongen började


Det gick ju ganska bra...

Efter att ha provkört banan igårkväll försvann alla eventuella förhoppningar om att kunna prestera något annat än att bara ta sig i mål på dagens race, benen kändes som spaghetti och det fanns inte det minsta "go" i kroppen överhuvudtaget.

Eftersom vi startade först kl 16.00 i dag så passade jag på att köra några extra varv på förmiddagen i förhoppning om att väcka åtminstånde lite liv i benen inför eftermiddagens race och det verkar som om det fungerade hyfsat bra för när väl starten gått så kändes det mycket bättre i kroppen och jag gick imål på en helt ok 6:e plats.

Efter omständigheterna så är jag MYCKET nöjd med detta och riktigt kul var det i dag också så just nu är livet på topp...


Nu drar jag västerut...

Var ute en kort runda igår på mtb:n för att känna mig för lite, den onda halsen hade blivit såpass ok att jag vågade mig på ett mycket lätt pass för att se hur kroppen reagerade, jag var inte stark kan jag lova men det var skönt att få igång cirkulationen lite och det har inte blivit sämre tills idag så jag åker ner till Varberg för att försöka mig på helgens swe-cup tävlingar.

Förhoppningsvis är jag lite piggare i benen ikväll när jag testkör banan och sen startar jag inte förrän 16.00 imorgon eftermiddag.
Jag inser att jag absolut inte är i någon som helst form för tillfället och målsättningen med helgen får bli att genomföra tävlingarna som två bra träningspass och samtidigt ha lite skoj i skogen.

Med tanke på de tre senaste veckornas sjukdomar hoppas jag att min kvot är fylld för i år...