Året som gått & året som kommer...

Jag hade som mål att under 2013 att ta någon medalj på SM samt en topp tre placering totalt i XC cupen och nu när jag står här vid årets slut och ser tillbaka så kan jag väl inte vara annat än nöjd även om den riktiga formtoppen aldrig infann sig under säsongen.

Det blev totalt 6 segrar, den första redan 24 februari här i Thailand, sedan fortsatte det med sprintsegern i XC cupen i Hjo den 5 maj, nästa seger blev västgötacupen i Mjölby 2juni. Därefter kom årets höjdpunkt i form av SM guld i sprint 22 juli sedan blev det ett hopp ända fram till 8 dec då jag vann ett långlopp här i Thailand igen och helgen därpå 15 dec kom årets sista seger på ännu ett långlopp här i värmen, dessutom vann jag även både spurt och bergspriset på detta race.

Utöver segrar så fick jag ju ett brons på långlopps SM, jag blev totaltrea i XC cupen, totaltvåa i västgötacupen. Förutom de tävlingar jag kört här i Thailand så blev jag 6::a på ett stort långlopp i Norge i augusti, 10:a på Brixen hillclimb och 9:a på kitzalpbike marathon, båda i Österrike i juni, dessutom ett stort antal pallplatser på div XC cup och västgötacup tävlingar under säsongen.

Då är frågan vad jag ska sätta för mål inför nästa säsong, det gäller ju att sikta riktigt högt om det ska bli någon förändring för det räcker inte med att bli "lite" bättre med det motståndet som är i H-50 klassen i Sverige, det krävs mer än så...

Jag är faktiskt fortfarande lite osäker på vad jag vill satsa på under 2014, dels ligger XC cup tävlingarna långt bort geografiskt sett som det ser ut nu men om det ev tillkommer några race som ligger närmare så blir det lite intressantare. Dessutom är poängfördelningen för de olika tävlingarna inte klar ännu och om det blir som förra året då en seger i sprint inte gav mer poäng än typ en sista plats på ett XC race !!! så är iallafall inte jag intresserad av att åka runt halva landet för att tävla för en totalplacering. Sedan tycker ju jag personligen eftersom sprinten är "min gren" att det kunde både varit fler sprinttävlingar och fulla poäng vilket hade gjort cupen väldigt mycket mer öppen och spännande, eller ?....

Sedan har vi ju långloppscupen som lockar lite men här krävs ju ett litet annat upplägg träningsmässigt så det gäller att bestämma sig snart isåfall, hmm...det är mycket att fundera på och all den information om de olika alternativen jag hade velat ta ställning till finns ju inte ännu (då tänker jag främst på XC cupen)...

Jag får väl avvakta lite innan jag bestämmer mig och hålla alla dörrar öppna ett tag till...

Dagens massage var efterlängtad och välbehövlig...

Plötsligt händer det...

Jag har letat och försökt hitta några tävlingar att köra på andra sidan nyår men ute på tävlingskalendern har det varit väldigt få race i januari och framåt, men så plötsligt i morse när jag kollade in på sajten så var det helt plötsligt fullt med tävlingar.

Nu gäller det bara att googla på ortsnamn för att se om nåt av dessa race ligger inom rimligt avstånd från där jag bor, om inte så är jag ganska säker på att det dyker upp ännu fler alternativ om någon vecka.

Morgonens 15 minutare gick riktigt bra, ännu en gång passerade jag sista referenspunkten med marginal jämfört med föregående år, jag har nu mer och mer börjat köra på känsla istället för puls då jag tycker mina pulsvärden inte riktigt stämmer överens med hur det känns i benen. Antagligen påverkar värmen, luftfuktigheten och vätskenivån i kroppen pulsen mer än vad jag tidigare trott och så länge jag presterar bra och t.o.m bättre än förut trots lägre pulsvärden så är jag inte orolig.

Nu är det lite materialvård som står på schemat, tvätt av träningskläder och cykel, tvättmaskinen går visserligen varje dag men cykeln har inte fått någon tvätt ännu då det inte varit nödvändigt, det har regnat 20 minuter sedan jag kom ner hit den 3:e december...

Verkar gå ett UCI race någonstans 9 februari...

Januari 2014 tävlingar (fler lär dyka upp)...

Tvätt...

10x4 minuter tröskelintervaller...

Då var ja hemma igen och har fått i mig lite frukost efter morgonens tröskelpass. En skillnad från förr om åren är att jag gått ner aningen i nivå på mina tröskel"fyror" men istället lagt till fler intervaller, förr har mina tröskelpass gått över lite på vo2max med resultatet att jag inte orkat med så många sådana pass i veckan.

I vinter är tanken att spendera mer tid på tröskelträning utan att bränna mig och ändå orka med både distans och vo2max varje vecka dessutom kommer det att bli vissa veckor med bara långa distanspass.

Idag blev det afterbike i poolen...

Distans...

Imorse körde jag ut på en runda som brukar ta ca tre timmar, för att få lite mer tid skarvade jag på en extra sväng redan från start men när jag en stund senare var vid den punkt där jag vet att jag har ca 45 minuter hem insåg jag att det behövs ytterligare en omväg för att komma över tre timmar. 

Det blev alltså att dra ner den sista biten genom Takuapa istället för närmaste vägen hem men ändå stannade klockan bara på 3,15 i tid, jag som planerat ett fyratimmars pass idag... Vet inte om jag minns så fel om hur länge det brukar ta eller om jag är så mycket snabbare i vinter än förut men... 3,15 blev det och det fick räcka för idag.

Imorgon kör vi på lite hårdare igen...

Ungefär halvvägs...

Elefant transport...

Dagens fika...

Annandagsfiske...

I dag var dagen då vi skulle fylla frysen med fisk var det tänkt... Jag, Charlie & Sebbe stack iväg hemifrån med "mopparna" kl 0700 imorse och en timme senare var vi ombord på långtailbåten nere i khao lak och på väg ut till havs.

Det vi brukar få är Dorados, Kingfish och med lite tur Barracuda. Vi hann väl en timme ut på havet innan vågorna började gå lite väl höga för ett optimalt fiske men skam den som ger sig, vi fortsatte ytterligare en timme rätt ut innan vi började cirkla runt på de platser vi vet att fisken står på och plötsligt smäller det till i mitt spö.

En stor Dorado visar sig i kraftfulla hopp över havsytan, det tjuter i rullen och jag får kämpa en bra stund innan fisken är framme vid båten, plötsligt dyker den under båten och jag hänger halvvägs ut över relingen och försöker hålla ner spöet i vattnet för att inte linan ska skava mot båten, plötsligt med en smäll går spöet av på mitten och jag får fortsätta kampen med justerad utrustning, det dröjer självklart inte länge innan fisken går fri och jag besviket får erkänna mig besegrad.

Vi tar en paus för lite lunch och när vi börjar fiska igen så smäller det på tre gånger i tät följd och nu har vi lite bättre tur, vi får med oss en varsin fin Dorado hem trots blåst och höga vågor och inte helt optimala förhållanden.

Nu är vilodagarna över och imorgon börjar ett nytt block på fem hårda träningsdagar i följd. Det blir först ett distanspass imorgon följt av 10x4 min tröskelintervaller, sedan 4x15 min tröskel på söndag. På måndag är det 10x4 min tröskel igen och slutligen på nyårsaftons morgon ett stenhårt vo2max pass.

Sedan får jag nog vila igen...

Fiskegubbarna...

På väg ut...

"Flygande" Dorados...

Dagens fångst...

Dorado (guldmakrill)...

Hur stora är oddsen ?...

Efter gårdagens stenhårda vo2max intervaller innan julfrukosten har jag bara tagit det lugnt och firat lite jul med familjen. Idag skulle vi iväg till memories beach för lite surf & bad och ungefär halvvägs dit händer det man inte vill ska hända, punktering på scootern i 70 knyck...Det börjar helt plötsligt att vobbla kraftigt i bakhjulet och jag slår snabbt av på gasen och lyckas få stopp utan att något allvarligt händer.

Mitt över gatan vid en mataffär sitter en dam som ser vad som händer, hon viftar över oss och pekar på huset bredvid och ta mig tusan om det inte är en mc verkstad. Vi går dit och rycker lite i gallerdörren men den är låst och inget livstecken syns till innanför.

Den gamla damen springer iväg till en annan kvinna som sitter i ett litet matstånd längs vägkanten, pratar några ord på thailändska och får ett telefonnummer. Hon ringer och pratar med någon och visar upp tio fingrar, ten minutes säger hon och pekar på verkstaden.

Jaja, tänker vi...det är väl bara att vänta och se om det kommer någon och det tar inte ens fem minuter innan det dyker upp en gubbe leendes och vinkar upp oss till verkstaden igen. En kvart och 40 kr senare är allt fixat och vi åker vidare till stranden nöjda och glada över att det löste sig på ett helt otroligt smidigt sätt...

räddaren i nöden...

Ny slang...

Nöjd & glad...

Framme till slut...

God jul...

Dan före dan i thairiket... Träningen i morse gick bra, 10x4minuter tröskelintervaller där både puls och ben svarade bättre än i går. Imorgonbitti väntar mördande jobbiga vo2/Max intervaller i form av en pyramid, 30/45/60/90/60/45/30 sekunder på absolut Max med en minuts vila emellan varje intervall. Kort och hårt sedan firar jag jul med vila i två dagar.

Piggare kropp idag...

En riktigt god jul önskar vi er alla från ett varmt men ändå lite "juligt" Thailand...

"Soppatorsk"...

Imorse stack jag iväg på hojjen redan vid 06.20 för ett fyratimmars distanspass, som vanligt utan frukost före och planen var att stanna vid ett fik jag känner till efter två timmar för lite kaffe och energipåfyllnad. Jag körde 5 st igångdrag med sega ben på vägen dit och när jag väl var där så satt det en stor skylt med texten "CLOSED" på porten...

Det var bara att vända hemåt igen utan att fylla på med bränsle och jag körde i stort sett på "ångorna" utav den energi som fanns kvar i kroppen, jag hade tänkt att även köra några igångdrag på vägen hem men det blev inget med det, istället blev det en mental kamp för att överhuvudtaget ta sig hem.

Seg i benen och låg på energi men fyra timmar blev det, nu laddar jag upp inför morgondagens 10x4 minuter tröskelintervaller.

In the djungle...

Igårkväll var vi och käkade på traditionella "nyårsrestaurangen" i khao lak, passade även på att boka första parkett på stranden för årets nyårsmiddag...

Igång igen...

Då var jag igång igen med träningen efter ett par dagars slappande. Dagens 4x15 min kändes inte alls bra till en början, benen värkte och pulsen gick inte upp men när första intervallen var slut så var jag ändå vid samma referenspunkt som vanligt, det fortsatte ändå att kännas segt och jag struntade i puls utan körde på känslan i benen istället och nästa referenspunkt passerades några hundra meter innan intervallen var slut. När den sista 15 minuters intervallen närmade sig det ställe på varvet där den i vanligaste fall brukar vara färdig så återstod två minuter att köra...

Jag låg 5-10 pulsslag under normal nivå och med seg känsla i benen på dagens intervaller och ändå fick jag ett resultat i toppklass vilket nu i efterhand ger mig en "positiv mental feeling"...

Det är ju bra att det går bra när det känns segt...

Idag "vädrades" en av tröjorna från förra helgens race...
Två vilodagar...

Igår och idag har varit vilodagar, förutom ett kortare yoga,core & styrke program imorse då förstås. Nu är ju hela familjen här och vi har spenderat senaste dagarna tillsammans i ryggläge på stranden...

Kommande fyra dagar innebär en ny period med träning och ser ut som följande. Imorgon väntar 4x15 min tröskelintervaller, på söndag blir det 4 timmar distans med 10 st 10 sekunders igångdrag på tung växel. På måndag kör jag 8x4 min tröskelintervaller och julaftons morgon börjar med ett kort och hårt intervallpass vo2/Max.

Sedan väntar ytterligare två vilodagar...

Vilodagar...

Ta det lugnt...

Ännu en massage...

Favoritstranden...

Icecoffe on the beach...

Fötterna i sanden...

Madde mår bra...

Lowe letar...

"Hippieverandan" nyrenoverad och fin...

Ikväll blir det poolparty...

Dagens träning var kort och intensiv, 10 st enminutare på Max med två minuters vila emellan. Totalt en timme med upp och nervarvning. Jobbigt värre...

Nu sitter vi här och väntar på Madde och Lowe som landar om ca en timme och anländer hit vid fyratiden i eftermiddag. Sedan är hela familjen samlad för två veckors jul och nyårs umgänge, vi börjar ikväll med ett välkomst poolparty.

Imorgon är det vilodag...

Poolparty ikväll...

En dag på stranden...

Träningen imorse bestod av en 90 minuters runda med inslag av högkadens intervaller. Sedan frukost och snabbt iväg till stranden för lite sol&bad och en god lunch, tog en stunds tupplur efter maten också innan hemfärd för att övervaka takbytet på våran hydda i trädgården.

Jag, Charlie & Mathilda på väg till stranden...

On the road...

Framme...

Lunchtime...

Ser bra ut än så länge...

En dag med Siam Biketours...

Då var det då dax att äntligen träffa Martin på www.siambiketours.com och få kompiscykla lite igen, det brukar bli 2-3 ggr per säsong som dom kommer förbi här och vi får cykla lite ihop, förutom när vi träffas på tävlingar då förstås...

Nu missade jag ju det vanliga upplägget i går när jag tävlade istället för att möta upp gänget norrut och cykla tillsammans med dom ner till khao lak där dom övernattar, men då det bara är 25km ner dit från mig så gick det ju lika bra att ge sig iväg vid 7-tiden imorse och hänga på därifrån en bit på deras tour mot Phuket.

Det tog mig en timma att cykla ner i lugnt tempo och när jag kom fram så höll dom som bäst på med att packa in packningen i släpet på följebilen, sedan var det dax för lite gruppfotografering innan vi gav oss iväg söderut. Gruppen delades i två klungor, jag och Martin låg i täten och snackade ikapp oss lite om vad som hänt sedan sist vi sågs. Jag fick tips om en facebookgrupp på Phuket som lägger ut info om MTB tävlingar och Martin lovade att även kolla runt lite och höra av sig om han hittar nåt intressant.

Jag cyklade med dom i en timme sedan stannade jag vid ett café och tog en fika innan jag vände hemåt igen för att till slut få ihop ett bra distanspass på 4 timmar så här dagen efter tävling...

Uppställning inför avfärd...

Dax för gruppfoto...

Mr Ludi ville också vara med på bild...

Här åker allt bagage med...

I täten...

Jag & Martin...

Jag vann "rubbet" idag...

Det går bra nu...

Idag var det dax för race igen, 79 km MTB marathon. Vi var ca 100 gubbar i klassen 40+ och idag fick vi starta tillsammans med "elitklassen" 17-39 år som även dom var ca 100 man.

Jag var lite orolig innan start för värmen  idag för det var en bra bit över 30 grader varmt från en klarblå himmel och det kändes som om hjärnan kokade redan innan start vid 8 tiden i morse.

På banprofilen framgick att det var fyra hyfsade backar vi skulle över varav det tredje var utsett som bergspris, dessutom var ett spurtpris inlagt strax efter halva loppet. På dagens race var det hårdare konkurrens än förra helgen, det märktes direkt att det var många fler som ville vara med och köra och min taktik idag var att åka med elitkillarna så länge det gick och det gick ju bra...

Efter andra "berget" och ca 30 km var vi fem man i täten som hjälptes åt att hålla tempot, två elitkillar och tre gubbar och när bergspriset närmar sig och det är ca 35 km kvar så börjar det att "sprätta" lite i mina ben och jag bestämmer mig för att köra hårt och se vad det räcker till. När skylten "500m kvar" dyker upp så är vi en bit upp i backen och jag går ut på sidan och gasar på, luften står stilla och det kokar i huvet på mig, pulsen är inte många slag under max och jag tror ett tag att jag förivrat mig en aning för de två elitkillarna jagar inte långt efter. Men sista 200 meterna så flackar det ut något och jag kuggar ner och reser mig ur sadeln för att kräma ur all jag har och jag tar fanimej hem bergspriset...

Jag slår inte av på farten direkt utan sprintar med mig farten över krönet och kryper ihop utför och kör så fort jag vågar genom kurvorna och nere på platten igen så ser jag ingen bakom och jag lägger mig i en stadig men inte alltför hård fart, kilometerna flyger förbi och snart dyker skylten med "sprint 500 meter" upp och så tar jag även hem det priset, denna gång utan att förta mig...

Sedan var det bara att defilera in i mål solo med ca tre minuters marginal och inte bara först av gubbarna utan först av alla...

Känna ganska bra nu...

En stund innan start...

Förste man imål...

Förste man upp för berget...

Förste man på spurtpriset...
Ändrade planer igen...

Fick för en stund sedan ett meddelande på Facebook från min kompis Martin Brot på siambiketours, det går tydligen ännu ett race bara 5 mil från där jag bor nu på söndag. 78 km mountainbike och nu fick jag nåt att fundera på..., jag hade ju gärna velat träffa Martin på söndag men det är ju kul att tävla också... Hmm...

Men som Martin sa när jag snackade med honom i mobilen nyss, åk och tävla på söndag för det är en riktigt rolig tävling och kom ner till khao lak på måndag morgon och åk med oss söderut nån timme innan du vänder hem igen.

Så får det bli, anmälde mig just nu via sms och får ordna med logistiken imorgon...Lussefika i Thairiket...

Om det är någon som tror att man saknar "fikat" i Thailand så är det helt fel, dom är helt fantastiska på div bakverk härnere och jag får nog t.o.m dra till med ordet världsklass...så bra är det och om ni fortfarande inte tror mig så fråga min kompis Börje, han beställde om fyra ggr sist vi tog en fika tillsammans här... ;-)

Träningen går bra, efter tisdagens 15 minuters intervaller kördes styrkefyror i onsdags. Igår blev det två timmar med div kadensövningar (måste bättra på min förmåga att köra på hög kadens) och idag körde jag ett stenhårt VO2/max pass, en pyramid på resp. 30/45/60/90/60/45/30 med en minut vila mellan varje intervall.

Imorgon är det vila och mottagande av Charlie och Mathilda (sonen med sambo) som kommer vara här tre veckor så då får jag lite träningssällskap ett tag, ska bli kul.

Madde och Lowe (fru&dotter) kommer nästa vecka och sen blir det fullt hus ett tag. Tillbaka till träningen igen, på söndag blir det ett riktigt långpass då jag ska möta upp Siam Biketours på deras cykeltour från Bangkok till Phuket, jag sticker iväg hemifrån redan 0700 för att möta upp dom 1 1/2 timme senare norröver uppe vid Kuraburri sedan slår jag följe med dom ner till Khao lak och lite beroende på vilka vägar dom tar så väntar en lååång dag i sadeln, sist jag körde med dom blev det 165 km så vi får se vad mätaren stannar på denna gång. Martin Brot som driver Siam Biketours tävlar en hel del så jag hoppas få lite tips på tävlingar framöver som inte står med i programmet.

Nä, nu ska jag iväg och få en massage...

Lussefika...

Träning...

Gårdagens middagsutsikt...

Totalt slut efter dagens pass...

Det är detta gäng jag ska möta upp på söndag, bilden är upplagd igår på Siam biketours Facebook sida.

Kväll...

Det blev ännu en liten tur ner till stranden, nu för att kolla in solnedgången, det är lite lustigt faktiskt att på dagarna är det inte så mycket folk nere för att sola & bada men på kvällen då dyker det upp lite fler, både lokalbefolkning och turister för att hänga en stund under tiden solen går ner.

Inte så konstigt kanske...

Hittade en bild på nätet på en cool sadelväska, en sån skulle man ha hemma på "cafe racern"...15 minutare & Lunch på stranden...

Imorse körde jag 4x15 minuter tröskelintervaller och det kändes ordentligt att jag fick en riktigt bra massage igår, dvs ordentligt ömma muskler i hela kroppen...

Det behövs nog en 4-5 behandlingar i ganska tät följd innan man är såpass mjuk i kroppen så att man slipper dessa "biverkningar" dagen efter.

Frukost efter träningen och lite pyssel här hemma sedan var det dax för ännu en lunch på stranden, denna gång nere på vår "egen" strand. Det var nog en 4-5 personer och jag.

 hoppas det dröjer många år innan resten av världen hittar hit...
"Våran strand"...


Vilodag...

I dag var tanken att jag skulle sova länge och bara ta det lugnt men jag vaknade redan strax före 0700 och kunde inte somna om så det var bara att stiga upp.

Började dagen med en kopp kaffe och när jag konstaterat att servern där bloggen ligger var igång igen så satt jag en stund med morgonens inlägg. När väl det var klart så tog jag moppen söderut ner till pakweep stranden för att få en ordentlig massage efter gårdagens race, passade också på att äta lunch där innan jag drog hemåt igen.

Och väl hemma igen så har jag inte gjort många knop, vattnat trädgården lite, solat & badat lite och varit en sväng uppe på marknaden i byn och köpt hem lite mat. Nu sitter jag här mätt o belåten och längtar till sängen, imorgon är det träning igen...

Ett bra avslut på en bra dag

Marknaden uppe i byn

Hela familjen är med o jobbar...

Senaste dagarna...

Äntligen fungerar nätet till 100% igen, har haft problem med att komma in på bloggen då alla webbadresser med .se haft serverproblem. Så här kommer en liten sammanfattning av vad jag haft för mig sedan sist, i fredags körde jag ett 3 timmars distanspass och planen var att på lördagen skulle jag köra 4x15 min tröskelintervaller. Men...helt plötsligt dök det upp ett MTB långlopp i tävlingskalendern bara 8 mil hemmifrån, det finns en kalender på engelska över tävlingar men den är inte spikad ett år framåt utan uppdateras varje vecka och här dök det alltså upp ett race i kalendern bara 2 dagar innan start...

Det fick bli en snabb omplanering, jag drog ner till stranden på fredag eftermiddag för att ta en massage och mjuka upp benen lite sedan körde jag bara en timme lugnt på lördagen med några korta försiktiga fartökningar för att "slagga" ur benen inför söndagen. 

Jag hade bokat en taxi som skulle köra mig till racet och vänta på mig tills jag var klar för att sedan köra hem igen, allt till det fantastiska priset av 500kr. Vi åkte hemifrån kl 0500 på söndag morgon och när vi kom fram så möttes vi som vanligt av ett fantastiskt thailändskt arrangemang. För startavgiften som är 100kr så ingår alltid kaffe och tilltugg innan start och när man gått i mål bjuds det på varm mat och dryck.

Det var första året man arrangerade en tävling och ändå hade strax över 700 deltagare hittat dit, förutom mig själv så såg jag kanske en 5-6 övriga västerlänningar resten var asiater. Det fanns lite olika distanser beroende på klass men den långa banan var 85 km på en väldigt snabbåkt bana och indelad i två åldersklasser, 17-39 år och 40 + och vi var ca 85 gubbar i 40+ som startade 5 minuter efter "elit" klassen. Jag har aldrig tävlat så här tidigt på min vintersäsong tidigare år, det brukar bli först fram i slutet av januari och februari då jag kommit igång betydligt mer med träningen så jag var allt lite osäker på vad jag gett mig in på. Just nu är ju den period när jag  precis startat upp den riktiga träningen inför nästa år efter att både varit skadad på hösten och därmed vilat kanske lite väl länge men jag tänkte att jag får ta det som ett riktigt bra träningspass och tillfälle att jaga upp pulsen lite.

När starten gick så kände jag mig riktigt seg i benen och jag bestämde mig snabbt för att bara åka med första timmen för att försöka komma igång lite sedan får jag se hur det utvecklar sig. Det blev några rejäla fartökningar men klungan höll ihop och jag började tänka att fan vad alla är starka, jag får slita för att hänga med och ingen släpper, efter ca 40 minuter kom vi till det enda partiet som var kuperat och det var några rejäla backar som skulle bestigas. Nu började benen kännas bättre samtidigt som klungan blev allt mindre  och jag tänkte att om det är någonstans jag ska sätta lite press så är det ju här i backarna där det inte bara är att gå med på min rulle utan alla måste ta i lika mycket. Det tog inte lång stund förrän vi var 5 st i tätgruppen och vi körde på ett tag men varje gång nån annan gick fram så sjönk farten, det började gå utför ner mot platten igen och jag märkte att de övriga var lite fega och tappade i kurvorna.

Jag fick en liten lucka på kanske 100 meter och den höll sig där ett tag men jag tänkte att dom får ta i lite och köra ikapp hellre än att jag ska vänta in dom, vill dom inte dra när dom är med mig så ska dom iallafall få dra själva för att komma upp i rygg igen. Med ca 5 mil kvar så ökar avståndet snabbt bakåt och snart ser jag dom inte längre, jag har med mig en dubbelmacka med marmelad i en påse i ryggfickan som jag käkar och tar en flaska vatten av ledar MC:n som följer mig, den häller jag över mig för att kyla av kroppen då det är en bit över 30 grader varmt och det blir många sådana flaskor under resten av loppet.

Tiden går och jag ligger och matar på i ett riktigt bra tempo utan att gå upp allt för högt i puls, i och med att jag inte ser någon bakom så stressar jag inte utan ligger en liten bit under gränsen och allteftersom jag kommer ikapp eftersläntare från första startgrupp så lägger jag mig på rulle en kort stund för att återhämta mig lite sedan går jag om och kör på i mitt eget tempo igen och så håller det på hela vägen in mot mål.

Jag går imål som överlägsen segrare i min klass ca 10 minuter före tvåan och jag körde mina 85 km MTB på exakt 2.30 tim vilket ger 34 km/h i snitt, visserligen var banan väldigt snabbåkt men jag är ändå otroligt nöjd över känslan i kroppen.

Får nog vila mig i form oftare...

Undra hur jag ska få med denna hem...

Thank you very mutch, hope to be back next year...

Några timmar senare...

Sitter här färdigtränad och njuter av frukosten/lunchen, det blev tre timmar i sadeln och det kändes helt ok i kroppen. Jag tror nog att jag är helt omställd nu till både värmen och tidsskillnaden, inatt sov jag hela natten och jag behöver mindre & mindre vätska på dagarna. Första dygnet var jag som en tvättsvamp i kroppen, sög åt mig allt jag kom över. Men det är klart, det var inte bara värmen som var orsaken, man blir ju lite uttorkad i kroppen av den långa flygningen också...

Mycket djungel...

Med solen i nacken...

Dagens omelett med lite skinka, tomat & broccoli...

07.37...

Underbar tid på dygnet, sitter här med mitt kaffe och lyssnar på alla ljud som kommer i takt med att dagen gryr, tuppar som gal, hundar som skäller, syrsor som spelar och fåglar som kvittrar.

Solen har just kommit över hustaket och lyser in i trädgården, det är  klarblå himmel idag, en perfekt dag för en tretimmars cykeltur...

Mitt frukostbord...

Ännu mera mat...

Stack iväg ner till Bang Sak beach för lite sen lunch. En maträtt som jag inte sett på många ställen i världen är "softshell crab", här finns den att få vissa tider på året.

Det är en krabba som lever nere på botten av havet men som när den växer "ömsar skinn" precis som en orm, när dom precis tappat det gamla skalet så flyter dom upp mot ytan och det är då de fångas med nät. Sedan tillagas de med det nya fortfarande mjuka skalet på och serveras på en massa olika sätt, med chilli & pepper eller i en currysås mm, det är bara att välja. Enkelt att äta då det bara är att tugga i sig allt inklusive det mjuka skalet.

Softshell crab...

Andra passet...

Då har jag precis kommit hem från dagens träning, idag blev det en halvtimme längre och en flaska vatten mindre än igår. Det känns redan att jag börjar aklimatisera mig till värmen, jag kände mig något piggare idag så jag "sprätte" litegrann i en backe bara för att testa lite men annars tänker jag följa planen och fortsätta lite lungt även imorgon för att sedan dra igång med 3x15 minuter tröskelintervaller på lördag.

En annan sak som tar nån vecka att vänja sig vid är att som vanligt när jag är här nere så tränar jag alltid på fastande mage, dvs utan frukost (train low/compete high). En kopp kaffe och lite surf på nätet sedan drar jag iväg ut på hojjen vid 0800 på morgonen, kör jag distans så stannar jag och fyller på med energi efter ett par timmar men annars är det bara vatten som gäller.

Ni kan ju gissa om frukosten smakar när jag kommer hem efter några timmar på cykeln...

Från dagens 2,10 tim runda...

Började frukosten med äggröra & skinka...

Sedan cocosyoghurt med div frukter, nötter och russin...

Första passet...

Då har vi luftat oss lite, Allebiken & jag. Tog en tur upp över gamla Takua-pa och vidare ut på road 4 upp mot Kao Sok en bit innan jag svängde högervarv hemåt igen, 1,40 tim stannade klockan på när jag var färdig. En liten lagom tur så här första dagen för att mjuka upp benen lite efter resan. Det brukar alltid kännas lite konstigt i kroppen första dagarna och idag fick jag även lite huvudvärk på slutet. Jag vet ju sedan innan att det är ingen ide att stressa igång på för hög nivå utan det får ta resten av veckan med lugna pass och kanske någon försiktig fartökning till helgen så kommer det att kännas mycket bättre redan på måndag.

Nu ska jag upp till byn och handla hem lite förnödenheter så att jag har nåt att äta när jag blir sugen, visserligen är det billigt att äta ute men när man är här lite längre så är det ganska skönt att laga sin egen mat emellanåt och jag trivs dessutom ganska bra med att sitta på min egen veranda och äta i lugn & ro samtidigt som jag kan surfa runt på nätet och hålla mig lite informerad om omvärlden...

Första passet avklarat...

Äntligen "hemma"...

Då var jag äntligen hemma i huset, nu ska jag äta lite, packa upp och montera ihop cykeln, unna mig en kall singha och njuta av resten av eftermiddagen vid poolen. Imorgon blir det en lugn cykeltur på morgonen, det brukar ta några dagar innan kroppen anpassar sig till värmen och tidsomställningen så de första passen blir rena "njutpass" bara för att komma igång. Till helgen ska jag försöka ta i lite mer och nästa vecka börjar träningen på allvar...
Home sweet home...


Sitter inne & längtar ut...

Sitter inne på Bangkoks flygplats och längtar ut i solen, sista flygningen söderöver avgår om 1 1/2 timma så jag får väl sitta här och längta en stund till, men det närmar sig...
Utanför mitt fönster...

På väg...
Packat & klart...

Nu sitter jag här och bara väntar på att det ska bli imorgonbitti så att  jag kommer iväg innan oroligheterna i Bangkok resulterar i att dom ev stänger flygplatsen...

Jag flyger från Göteborg imorgon kl 12.55, mellanlandar och byter flyg i Helsingfors, nästa byte just i Bangkok inför sista korta flygningen till Phuket och sedan taxi norrut över bron och längs kusten i ca 1,45 tim. Räknar med att vara "hemma" på tisdag strax efter lunch.

Den viktigaste väskan...