Det har blivit många "pass" sista veckan...

Det drar ihop sig mot resans slut och sista veckan har tillbringats på hög höjd. Vi åkte från Rovinj förra lördagen och tog ett snabbstopp i Krjanska Gora där jag cyklade över passo Vrsic på 1611 möh. Därefter åkte vi vidare mot Italien där vi tog ännu ett stopp och fricampade ett par nätter vid en liten sjö mitt inne bland bergen. Där cyklade jag upp för avslutningen på årets 13:e etapp av girot ovanför Sella Neva på 1500 möh.

Sedan var det dax för Cortina där vi "tog in" på en ställplats uppe vid misurina som ligger på 1756 möh precis innan de grymma sista 6 km upp mot Tre cime di Lavaredo på 2320 möh.
Där blev följande bergspass avklarade, passo di clima banche 1530 möh (2ggr), passo Tre croci 1809 möh (2ggr) och självklart tillbaka upp till "campen" misurina 1756 (2ggr) dessutom gjorde jag ett toppbesök på Tre cime di Lavaredo 2320 möh.

Efter några dagar flyttade vi ett par mil västerut till en by som heter Corvara men på vägen dit tog vi en paus uppe på passo valparola, där satte sig Madde i solen med en bra bok medan jag tog mig en rejäl sväng på hojjen och avverkade passo Giau 2236 möh, passo Falzarego 2109 möh och slutligen upp till väntande Madde på passo Valparola 2192 möh.

Nu är vi i Corvara där vi idag bara njutcyklat några timmar genom att ta liften upp på berget och sedan lugnt glida nerför de fina stigarna. Imorgon som blir sista dagen här väntar en fin runda runt Sella massivet och passo Gardena 2121 möh, passo Sella 2244 möh, passo Pordoi 2239 möh och slutligen passo Campolongo på 1875 möh.

Det har blivit en mycket bra sista vecka med fint väder boendes på hög höjd och med många bergspass i benen, i övermorgon åker vi hemåt och nästa helg väntar SM i Södertälje.

Hoppas det finns lite ork kvar i benen då...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback