Varmt och fuktigt...

Regnet föll ju aldrig över oss här vid kusten igårkväll men inåt land måste det ha öst ner en del. Det låg stora pölar kvar ju längre inåt land jag cyklade och värmen gjorde att det dunstade såpass att luftfuktigheten blev extremt hög, jag blev nästan blötare av den varma och fuktiga luften än om det hade regnat på mig.

Dagens 3 timmars distanspass var det första längre pass på över en månad för min del och med tanke på värmen och att jag inte åt frukost innan så var jag lite osäker på hur bra jag skulle orka. Efter ca halva rundan stannade jag och fyllde på vattenflaskorna och då passade jag även på att blanda en flaska vatten med  lite M - 150, en dunderdryck liknande redbull som verkligen ger dig vingar när du börjar bli "krispig". Jag dricker normalt inte någon energidryck här nere men på dom längre passen är det alltid bra att ha som en sista utväg om det kniper.

Jag sparade den flaskan och började göra åt den som bara innehöll vatten och det gick faktiskt riktigt bra utan extra energi, först när det bara återstod 15 minuter av rundan tog vattnet slut och jag började smutta på den sista som var fylld med energi. Det känns riktigt bra att kroppen anpassat sig såpass snabbt till värmen och till att jobba med fettförbränningen som första energikälla.

Nu väntar en vilodag imorgon och sedan ett kortare pass på fredag där jag ska försöka växla upp pulsen lite, jag hade tänkt några 15 minutare men tror att jag istället kör en runda där jag lägger in ett antal 30 sekunders maxspurter. Jag väntar fortfarande på mer specifik information om tävlingen på söndag då allt jag vet för tillfället är vilken "kommun" den går i. Det är ca 25 mil enkel resa dit och planen är att hyra en bil och åka på lördag för att stanna över på ett hotel i närheten, men då krävs det att jag vet lite mer så jag slipper åka dit på vinst och förlust och leta efter ett race som kan gå i stort sett var som helst i området...

Det är inte bara jag som tränar, Madde springer/går en timme varje morgon när jag dricker mitt kaffe...

Hög luftfuktighet...

Påfyllnad av energi...

Det blev ett efterlängtat afterbike dopp när jag kom hem...

Svalkande skönt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback