Det kom en OS final emellan...

Ja det kom en hockeymatch emellan men här kommer till slut  en rapport från dagens XC tävling i Chumphon.

Det visade sig vara en liten mindre tävling typ en liten västgötacup och dom hade även kopierat vårat maxi start koncept, först startade P-15-16, en minut senare H-30 följt av H-40, sedan H50 och allra sist elit open där jag valde att köra idag. Alla startade med en minuts mellanrum och elit open skulle köra 4 X 6 km, alla övriga körde 3 varv.

I detta maxi startheat var det väl ca 10 st i varje grupp dvs totalt ca 50 cyklister och när starten för oss i elit open gick så går jag på stenhårt för att ligga bra till inför första smala singeltrack partiet och efter startloopen och första uppförsbacken ligger jag i ledning med två thailändare på hjul, jag slappnar av något och blir genast passerad av bägge två och jag ser samtidigt att vi närmar oss eftersläntare från startgruppen minuten före oss. Jag inser att det kommer att bli struligt och trångt att passera många av de åkare som vi kommer att komma ikapp och jag maxar upp farten och går upp i ledning igen för jag vill gärna försöka vara förste man som passerar eftersläntare, kanske får mina två följeslagare lite strul att följa i rygg när det är tight och trångt tänker jag.

Jag börjar passera ganska många cyklister och vid varje tillfälle som ges så gasar jag på för om möjligt få en lucka till mina konkurrenter och efter halva första varvet ungefär så går "snöret av" bakåt och jag får den lucka jag kämpat för. Vid första varvningen då vi passerar den långa slakmotan där starten gick så tittar jag bakåt för att överblicka situationen och ser då att jag har en ganska stor ledning, nu kan jag börja köra lite mera avslappnat, hårt men utan att riskera allt för mycket i alla de luriga kurvor som är feldoserade och fulla med rullgrus.

När jag går ut på mitt tredje varv har jag en stor ledning bakåt och har passerat alla de som startade i grupperna före, nu åker jag bara och njuter av den roliga banan och över att återigen få vinna ett race här i Thailand, 5:e raka nu...

Nästa tävling gå ju som jag tidigare nämt i Patong på Phuket 2:a mars och har väldigt mycket prispengar som lockar, det ska också vara en oerhört tuff och teknisk bana som går upp och ner på en bergssluttning och om jag också då kör i elit eller "PRO" som det heter där vet jag inte, det pratas om att det är ett UCI race och då får jag ju inte ta några poäng om jag vill köra Masters VM senare i år. Inte för att jag tror att jag gör det, det är nog betydligt tuffare motstånd där än vad jag mött hitills i vinter men jag vågar inte att chansa. 

Som vanligt är det svårt att få trovärdig information här inför ett race, det som är bra är att anmälan sker på plats samma morgon så jag åker väl dit och kollar läget så får vi se vad det blir...

5:e raka...

Inskrivning  i skuggan under ett träd, här en tysk H-50 åkare som anmäler sig, det kom också en Dansk H-50 åkare till start.

Parkera i skuggan var dagens mission...

Det var upp och ner runt denna kulle vi körde...

Mycket rolig stig...

Snabba partier...

Tvåmeters dropp...

Upp och ner...

Uppe på "vallar"...

Mitt omklädningsrum...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback