En sen racerapport...

Det blev lite sent igår och trötter var jag också så här kommer den idag istället, racerapporten från långa lugnet/mitchubishimtbchallenge.

Då jag inte kört några långlopp förra året så har jag fått börja från början med att seeda upp mig i startleden, trots en 3:e plats i Billingeracet för ett par veckor sedan så fick jag inte stå bättre till än i 3:e startled igår. Jag var nere vid insläppet redan en timme innan start och placerade ut cykeln längst fram i ledet sedan kunde jag i lugn och ro värma upp lite försiktigt med min andra hoj istället.

Jag stod längst ut på högerkanten i startledet och när starten gick kunde jag enkelt passera på utsidan och lägga mig strax bakom ledarbilen bland dom allra främsta. Den första biten ut från Lugnets skidstadion var det masterstart men när farten släpptes fri så gick det inte så värst mycket fortare ändå. Det började gå lite upp och ner på vägarna ut över det militära övningsområdet och i varje motlut fick jag bita i ordentligt för att hänga med tätklungan, jag tappade t.o.m lite varje gång men rullade snabbt ikapp utför igen. Måste bara få säga det att Shwalbe Thunderburt är helt grymma när det gäller att rulla lätt.

Upp för den sista "knycken" ute på grusvägarna på första slingan fick jag tyvärr ge mig som siste man från förstaklungan. Lite surt när man är så nära att gå med och jag kunde fått en bra draghjälp en stund till i de mer lättåkta partierna. Men, men... Vi blev en grupp cyklister i andraklungan som höll ihop istort sett resten av loppet, några föll ifrån och några körde vi ikapp allt eftersom.

Jag kände mig stark och körde med full kontroll och när jag såg på nr lapparna på en del av de som jag låg ihop med att dom var elitåkare så förstod jag att jag borde ligga hyfsat bra till i min klass.
Ut på sista varvet kom en annan H-50 åkare ikapp bakifrån, Peter Nilsson från Norrköping som jag vet är stark och jag blev väl lite nervös när jag fick släppa honom lite i uppförsbackarna men ännu en gång räddade thunderburt däcken mig, jag hade ju kört sista slingan dagen innan och visste ju att det kom några fina utförslöpor efter varje backe och precis som jag trott så rullade jag snabbt ikapp i dessa partier utan att anstränga mig det minsta.

Ett halvt varv kvar i en kraftig stigning märker jag att Peter verkar lite sliten, jag går förbi och kör på lite och får direkt en lucka bakåt. Fram tills nu har jag mest åkt med i de grupperingar jag legat i men nu tar jag kommandot och kör på i täten, jag börjar bli ordentligt trött och sliten i ryggen men energin och orken avtar inte utan jag trycker på bra i alla uppförsbackar och rullar snabbt i alla utförspartier.

till slut går jag imål som 2:a, ca 6 minuter efter Atle Hansen och med några nya namn mellan mig och de konkurrenter som jagar närmast i totalställningen så går jag upp som ny 2:a totalt i cupen och utökar avståndet bakåt inför Lida Loop i Stockholm nästa helg.

Nu har jag också fått bekräftat att umarasports energiprodukter är det i särklass bästa jag använt någongång, jag har nämnt tidigare att jag aldrig tidigare år kört ett långlopp utan att gå tom på energi och få kramp i slutet av loppen men nu iår har jag kört tre långlopp där jag nästan blivit starkare och haft mer energi i slutet än i början, inga krampkänningar och en helt annan uthållighetskänsla i kroppen än tidigare...

Tidigt på plats...

Strax start...

In action...

The podium...

En selfie...

Resultat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback