Racerapport ränneslättsturen...

Det var tunga ben redan från början idag och efter en snabb start ut ut Eksjö fick jag slå av något på farten och försöka återhämta mig lite om jag skulle ha en chans att ta mig imål. Det tog en stund innan jag piggnade till och kunde trycka på igen men till slut hamnade jag i en grupp som höll ett bra tempo för dagen.

Jag låg och växlade mellan 3:e och 4:e plats under hela loppet men när det var 2 km kvar och jag hade ögonkontakt med Peter Nilsson på 3:e plats framför mig satsade jag lite väl friskt i den leriga och såphala utförslöpan ner mot sten tunneln, framhjulet glider undan och vurpan är ett faktum.

Snabbt upp ur diket och upp på cykeln igen och precis när jag hoppat på hojjen kommer 5:an förbi och jag hänger snabbt på, nu uppräcker jag att styret har vridit sig och sitter snett men med så kort sträcka kvar till mål vågar jag inte stanna och rätta till det. Jag försöker hänga på så gott det går och tänker att chansen finns fortfarande till en pallplats men det är svårt att cykla fort med styret i fel vinkel, det är t.o.m svårt att cykla rakt fram så tyvärr får jag se mina konkurrenter dra ifrån sista km och jag går imål som 5:a mindre än en minut från pallen. Surt men så är det ibland...

Det blev ändå en trevlig dag trots allt, banan var riktigt rolig och vädret överraskade oss med sol och behaglig värme. Över 1200 cyklister var med och gjorde det hela till en riktig folkfest.

Sist men inte minst, det stora favoriten i min klass Atle Hansen som ju inte var med denna tävling utan befann sig i Sydafrika för att köra VM i långlopp för veteraner istället slutade där på en imponerande 2:a plats...

Stort Grattis Atle...

Avslappnad stämning i målområdet efter tävlingen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback