Test av långlopps SM banan...

Idag har jag varit i Alingsås och testat årets MTB marathon SM bana, vi var ett gäng som blev guidade av Peter och Alexander på dom två slingorna det handlar om.

En bit in på första slingan kom den första punkteringen och när vi precis fått upp ångan igen så var det dax för nästa punka, denna gång var vi nästan hemma vid Erik Jonssons hus så medans punkteringen fixades körde vi andra i förväg och Erik sprang snabbt in och trollade fram en riktigt fin "gofika", man kunde nästan tro att allt var planerat i förväg.

Efter en liten stund i gröngräset cyklade vi in mot varvningen och vidare ut på andra slingan, pang & pys och dax för tredje punkan, det är inte ofta man punkar nu för tiden men idag var det tydligen en sådan dag för flera än en cyklist. Nästa punktering kom med bara några kilometer kvar och denna gång klämdes även den första reservslangen sönder när den sattes i, dubbelpunka alltså och rena ketchup effekten vad gäller otur på dagens tur.

Varvet då, jo det gäller nog att köra smart när det blir dax. Banan är oerhört tuff och några av backarna på andra slingan är dräpande branta, såpass branta att med lite trötta ben så kommer många fler än en cyklist att få gå där. Om det gäller mig återstår att se men lite orolig är jag allt...

På väg uppför en av många backar...

Hemma hos Erik...

Fikakungen...

En go stund i gröngräset...

Vätskepåfyllnad och iväg igen...

Kommentarer
Postat av: Olof Hagliden

Hej!

Tänkte se om du råkar ha en GPS fil för banan? Har också plan på att åka ned och provköra den.

// Olof

Svar: Tyvärr inte, men det cyklas ganska ofta på banan så ring Peter på allebike och kolla om du inte kan hänga på vid något tillfälle
Kjell Olsen

2014-06-19 @ 09:43:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback