Flexibel var det...

Att vara flexibel när vädret tillåter skrev jag om igår och det dröjde inte så länge innan jag fick chansen att flexa lite. Idag tittade solen fram några timmar på eftermiddagen och jag stack ut på mountainbiken för att testa min nya träningsapp ibiker. Jag har visserligen haft appen i telefonen ett bra tag men inte haft något pulsband till föränn nu. 

Jag har inte registrerat mina träningar så här tidigare men tror nog att det kan vara nyttigt att kunna analysera lite i efterhand och se om man verkligen tränat effektivt och i de zoner som det var tänkt.

Planen idag blev att cykla i ca 90 minuter och hålla ett hyfsat "snabbdistanstempo" men det blev några ofrivilliga stopp under passet där jag bläddrade i och undersökte de olika alternativen i menyn för att förstå hur det fungerade därav några riktiga djupdykningar i pulsvärdet. 

Men överlag låg jag där jag skulle i puls och faktum är ju att nu när jag tittar i efterhand så får jag en mycket klarare bild över hur passet gått jämfört med att bara ha pulsklockan framför näsan när man kör för att sedan försöka analysera ur minnet. Det enda jag haft med mig tidigare efter ett pass har ju varit snitt & maxpuls och de värdena säger ju inte hela sanningen om passet.

Det ska bli spännande att köra några hårda intervallpass och se hur dom ser ut i efterhand...

Dagens pulskurva ser ut som ett intervallpass fast det inte var så, något att tänka på till nästa gång...

Två varv på en av mina rundor...

Här ser jag klart att trots några korta stopp under rundan så har jag ju legat hyfsat länge i rätt "snabbdistanszon"...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback