Hilleröd dag två...

Efter en stadig frukost begav jag mig iväg till mötesplatsen för dagens gemensamma träning i Sponz MTB:s regi. Det var över 50 cyklister som samlats utanför klubblokalen i ett gamalt nerlagt tegelbruk strax utanför stan, det delades in i tre fartgrupper och ordet fart var något att ta fasta på. Dagens tema var just fart och planen var att bara köra grusväg och större stigar för att just kunna gasa på för fullt. 50 km skulle vi köra och enl gruppindelningen så planerade "elit" eller första gruppen att hålla ca 30 km i snitt på rundan och det lät väl bra tänkte jag. Helst hade jag velat få lite rolig stigkörning men man får ta seden dit man kommer så det var bara att hänga på snabbgruppen och bita i om jag inte ville komma bort i skogen.

Första kvarten tyckte jag det gick jäkligt fort och kände mig seg i benen, jag blev lite orolig att jag valt fel grupp men plötsligt släpper det i benen och resten av passet går som en dans. Jag tror nästan jag var starkast av alla faktiskt för när det gick som fortast släppte de flesta av de ca 15 man som var i vår grupp, det var jag och några till som höll oss längst fram och när vi stannade och väntade in resten så var jag knappt andfådd medan de övriga flåsade ordentligt och så blev det några gånger tyvärr då gruppen var lite väl ojämn.

Totalt fick jag iallafall 2 1/2 timmar bra fartträning innan jag mötte upp Madde för att rulla ur benen ytterligare en stund och även om det inte blev några fem timmar utan "bara" 3.40 idag så är jag nöjd ändå med en bra genomkörare som jag nog behövde för att få igång benen lite.

Nu har vi också flyttat på oss till den lilla pittoreska byn Tisvildeleje som ligger vid havet på norra Själland, alldeles intill ligger tisvilde hegn som är ett stort skogsområde där jag varit och tränat många gånger förut på läger med Borås Ca. Där finns en slinga "gula slingan" som är ca 6-7 km lång och som är en grymt fin MTB runda i ren världsklass, den innehåller några b.l.a några helt underbara singeltracks som slingrar sig bitvis upp och ner i små raviner med doserade kurvor varvat med snabba fartpartier som får mungiporna att åka ända upp till öronen. Det finns också en längre ganska ordentlig stigning på varvet samt ett parti med rötter och några surhål. Där på "gula slingan" ska jag köra intervaller några varv med mig själv imorgon och se om jag kan få upp pulsen i röd zon...

Mötesplatsen för dagen...

En riktigt fin klubblokal...

Grusvägsrally...

En obligatorisk punka hör till...

När det gick som fortast var det ett led som gällde...

Nöjd gubbe efteråt...

Tisvildeleje...

En charmig by vid havet...

En skön stund på en uteservering...

Här står vi nu med husbilen och inväntar solnedgången...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback