Att vila är viktigt...

Idag är det en vilodag och minst lika viktig att genomföra som alla träningsdagar om vi ska utvecklas och bli bättre på att cykla snabbt.

Annars flyter allt på fint, vi är friska och krya och träningsmässigt går det mycket bra, Robin har fläskat på med fyra stycken "fyror" där han hade 450 watt i snitt på alla fyra och där den bästa fyraminutaren snittade 473 watt, allt enl Quarq powermeter, inte så illa pinkat...

Dick känner sig starkare än på många år, han har inga problem med allergier eller med andning och luftvägarna här nere och kroppen svarar riktigt bra på träningen känner han.

Själv känner jag mig som alltid väldigt stark när jag får vara här i värmen och träna. Mina pulsvärden ser också helt annorlunda ut här än jämfört med hemma, här är det bra mycket lättare att träna och tävla hårt och med hög puls.
 Tänk om man kunde slippa att andas pollen när man kommer hem...

Dessutom har jag fått lite ny inspiration och nya influenser till träningen då framförallt Robin har med sig lite (för mig) nya metoder som jag tagit del av och som jag kommer fortsätta med i min träning.

Vi har idag exakt tre veckor kvar innan vi åker hem och dessa veckor innebär mycket bra och kvalitativ träning, det blir inga fler tävlingar. Vi hade kunnat köra ett race till nästa helg men det innebär en övernattning och vi känner att offra en hel helg för en timmes XC race inte är värt det. Vi stannar här och kör ett väl uppstyrt program istället så får vi ut det bästa av de veckor som är kvar...

Att vila rätt kräver diciplin...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback