Samui xc course...

Nu har vi varit iväg och testkört några varv på tävlingsbanan och vilken bana det var, man blir helt euforisk.

Varvet är 6 km långt och väldigt varierat, en del går i ett parkliknande område på en sluttning fullt med kokospalmer och påminner mest om ett cyclocross varv med massor av 180 gradare och snäva svängar om vartannat. Nästa del består av vallar och åsar där det går brant upp och ner hela tiden varvat med snäva svängar och massor av igångdrag. Sedan har vi en del smal singeltrack som påminner om en svensk skog med sten och rötter följt av några lite längre klättringar men inte upp i mån liftgata utan sköna sepentiner upp längs en brant kulle där man verkligen får bita i för att få med sig cykeln genom svängarna.

Som korta avbrott mellan dessa partier finns det både ett hopp och några branta och steniga utförslöpor samt en stenkista att forcera. Sist men inte minst innan varvningen kör vi igenom en "lekplats" för MTB med hopp, kraftigt doserade kurvor och en träbro som man ska både över och under utan att slå knut på sig själv. Vi är alla tre överens om att varvet är ett av de roligaste och mest varierande vi någonsin kört och ser verkligen fram emot morgondagens race.

Jag måste också få framhäva vilket bra engagemang från arrangören det är på denna tävling, fantastiskt bra skyltat och redan i morse dagen innan tävling var dom på plats med vatten, kaffe och frukt till alla som tränade på banan, helt gratis...

Synd att inte veteran VM gick här, det hade varit absolut världsklass på det arrangemanget...

Bra skyltat på väg till banan, världsklass...


Start & mål...

Det lättare delen tekniskt sett men med många svängar fram och tillbaka mellan palmerna...

På väg upp på första åsen...

Det syns inte på bilden men en massa små branta åsar och raviner väntar...

En go utförslöpa med en tvär vänstersväng i botten...

Full fart...

En liten rockgarden...

Lätt och smidigt...

Här får vi nog kolla rätt spår först...

En gång till...

"Lekparken"...

Ett varv till ?...

En stor prispall...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback