Nu ska jag bli stark...

Igår skedde då premiären för mitt styrketränande på gym, det borde ju egentligen skett redan i höstas men nu är jag ju inte hemma på vintern och bättre sent än aldrig. Tanken med detta är att jag ska få en bättre råstyrka i benen och på så vis kunna cykla ännu fortare, åtminstånde på dom partierna där starkare benmuskler gör nytta.

Jag började med uppvärmning på det supermoderna löpbandet, ett löpband med en stor skärm framför där man kunde se all möjlig information om passet samtidigt som man kunde välja och springa i en virtiual reality värd. Jag valde en stenig och teknisk "off trail" led från Kanadas bergiga vildmark och det tog inte lång stund innan jag höll på att springa av bandet. Det var otäckt verklighetstroget och man försökte hela tiden omedvetet parera för stenar och stockar som ju självklart inte fanns i verkligheten på bandet, dessutom svängde leden hit och dit och även då drogs kroppen åt sidan mot stigens riktning. Nä det är nog bättre att stirra rakt fram i rummet istället nästa gång...

20 minuters löpning blev det iallafall och sedan en timmes styrketräning med fokus på ben och core, jag tog det lite försiktigt så här första gången men ändå känns det allt idag att jag gjorde något nytt igår och dagens MTB träning fick bli ett 2,30 timmar långt rulla ur benen pass i lugnt tempo för återhämtningens skull.

Det var ändå riktigt kul på gymmet och jag är verkligen motiverad att hålla i både löpning och styrketräning året om för det tror jag kan ge mig ett litet lyft framigenom på cykeln.

Stack ut tidigt i morse då det fortfarande var lite kallt och frostigt ute...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback