Morgonpasset...

Då var jag igång med morgonträningarna igen, först ett par koppar kaffe och sedan ett par timmar på hojjen, det kändes bra så jag körde en 15 minuters "sweetspottare" mot slutet av passet och där låg jag runt 35 km/h i snitt utan att gå över zonen. Ingen frukost och en flaska vatten på passet, det går framåt...

För att återkoppla lite till gårdagens inlägg om olika energikällors effektivitet vid extrem värme. Det var ju så att från fettet så är det marginellt med energi som går åt till värmereglering vilket innebär att en väldigt stor del av resursen kan (och jag skriver kan) användas till att ta sig fram på cykeln så snabbt som möjligt. Därför ska jag effektivisera kroppens förmåga att använda just denna resurs.

Kolhydrater är bäst när det verkligen gäller men det går åt en hel del till värmeregleringen också så här gäller det att ha välfyllda depåer på tävling.

Proteiner var det största energikällan för värmereglering i kroppen med upp till 30% i normalfall och ännu högre vid extrem värme. Här är en detalj som jag inte förstått förut men ändå haft nytta av. Jag äter väldigt mycket nötter och ägg här i Thailand, mycket mer än hemma och det är antagligen en av anledningarna att jag klarat värmen såpass bra förstår jag nu. 

Mycket proteiner och nyttiga fetter, en effektiv fettförbränning p.g.a ingen frukost innan träning och att fylla på med extra kolhydrater inför tävling. Ja här har jag nog konceptet för framgång kommande fyra månader,  (eller åtminstånde för att slippa få värmeslag) Det är väl tur att jag bor i en by där dom odlar cashewnötter...

Ett bra morgonpass idag, lite mulet men fortfarande varmt & skönt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback