Takua pa old town...

Den gamla delen av Takua pa som ligger ca 13 km hemifrån passerar jag ofta på mina rundor, byn ligger österut inåt land och man kan köra in eller ur byn åt sju olika håll vilket innebär att jag nästan alltid cyklar genom oavsett vilken runda jag är ute på.

Det är en sömnig liten småstad från en svunnen tid men som ändå är välbevarad och njutbar, här rullar det på  i ett härligt lugnt tempo och stan är mycket charmig med sina smågator och gamla hus med sino-portugiesk arkitektur som har sitt ursprung från tiden då Takua pa var en viktig stad för exporten av tenn som kom från gruvorna i trakten.

Det finns också många äldre bevarade teakbyggnader med kinesiska utsmyckningar och flera äldre tehus som fortfarande bedriver verksamhet.

Varje söndag stängs huvudgatan av till förmån för en stor matmarknad där det säljs lokala delikatesser och detta spektakel är väl värt ett besök om man är i khao lak på semester. själv försöker jag så ofta jag kan åka upp och handla mat på denna marknad, som igår då jag åkte upp och hämtade ett stort lass sushi till min dotters stora glädje...

Old Takua pa...

Många mysiga små "hål i väggen"...

Full fart...

Nice Bike...

Mycket godsaker...

Viftar bort flugorna...

Små plättar..

Nåt grönt...

En glad tant...

Nåt färgglatt att dricka...

Hemmagjord isglass...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback