Lite smått om allt å inget...

Det är lite torka på bloggen för tillfället och nu efter semestern så känns det som att det inte är så mycket inspirerande som händer, det blev inget långlopps SM och ingen finnmarkstur för min del och ingen cykelvasa heller för den delen. Visst blir jag sugen när jag läser alla tävlingsrapporter och så men jag följer min plan, den att tävla mer sparsamt här hemma i Sverige och försöka återhämta mig från allt för många och långa sjukdomsperioder samt bygga upp mig inför thai säsongen som kommer om inte allt för länge.

Idag gjorde jag ett kompletterande EKG, puls och blodtrycks prov till det som gjordes innan semestern. Det var ju något som inte stämde och dom ville ha ännu ett prov att jämföra med, direktanslysen som görs i maskinen visade inte något konstigt men läkarna kommer göra en noggrannare manuell koll av resultatet vilket jag får svar på senare, trycket låg i den över delen av normalt vilket ju är bättre än när det var som värst då det var alldeles för högt så "so far so god".

Månaderna innan jag åkte till Thailand förra säsongen var jag inte i bästa fysiska/psykiska skick men väl på plats fick jag tre riktigt bra månaders träning/tävling innan jag kom hem igen i mars och åkte på världens bakslag. Efter mer eller mindre två månaders sjukdom nu i våras med endast sporadiskt träning/lättare aktiviteter emellanåt så har jag sedan i maj hållt mig frisk och försiktigt ökat på mängd och intensitet i träningen, jag skyndar långsamt och tanken är att jag ska kunna komma tillbaka till Thailand i oktober och hoppa in i den träningsvolym och intensitet som jag brukar hålla där utan att det blir en allt för stor ökning. Jag ska stanna där fem månader i vinter och jag vill verkligen vara förberedd på vad som väntar.
(null)
Här ser man mina cykelmil sedan september förra året och som synes så hade jag ingen vidare bra höst, desto bättre staplar under december, januari och februari. Inte så konstigt att det går bra under den perioden kanske då det både är många timmar och strukturerad/målinriktad träning, som en jämförelse med dessa tre månader så innehöll den sista stapeln (juli i år) 44,5 cykeltimmar... 

Jag fortsätter att öka långsamt och de "tränings"tävlingar som återstår är Hansens Islöb i Danmark den 18 aug, ett 13 mil långt gravel race. Sedan siktar jag på bockstensturen 1:a september och avslutningsloppet i Ulricehamn, Västgötaloppet den 22:a september. Den 21:a oktober går sedan det första racet i Thailand och då hoppas jag att jag är redo inte bara för just det loppet utan för en hel vintersäsong med många race, många mil på hojjen och mycket cykelglädje med alla mina goda vänner där nere...

Sist men inte minst, stort grattis till mitt älskade barnbarn Casper som fyller två år idag
(null)
❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback