Sikken dag det blev...

Jag fick ju ett sent infall i fredags eftermiddag att jag skulle köra upp till Skövde och ställa upp i Billingeracet trots bristen på tävlingsform i kroppen, jag har ju precis avslutat en lugnare återhämtningsperiod efter min vintersäsong i Thailand och är inne i startfasen av uppbyggnadsträning inför nästa vinter.

Några race har jag ändå tänkt köra här hemma i sommar men då endast med målsättningen att få till lite bra och hårda träningstillfällen och nu när vädret plötsligt blev bättre så fick jag lite feeling och Billingeracet fick bli ett sådant tillfälle.

Sikken dag det blev, bra väder och torra stigar på en av de finaste långloppsbanor vi har här i landet, jag åkte omkring med ett enda stort leende på läpparn i stort sett från start till mål, någon ambition på topp placering hade jag som sagt inte och utan seedning så var det startfålla fyra som gällde, kom dit fem minuter innan start så det blev inte bara sista startgrupp i tävlingsklassen utan också allra sista led i startgruppen.

Nåja, det gjorde som sagt inget. Jag gick ut lugnt i starten, hittade en lagom ansträngningsnivå och höll mig där tävlingen igenom. Jag lät benen jobba mer än hjärtat, helt i linje med mitt träningsupplägg för tillfället där benstyrka och lokal kapacitet prioriteras i första hand.

Kom imål som 16:e gubbe i H-50 med en känsla av att utan problem kunna köra ett varv till, jag är riktigt glad över att jag ställde upp och fick vara med om en kanonfin dag på underbara stigar. Dessutom fick jag med mig en riktigt bra känsla om att jag nog är på rätt spår ang mitt träningsupplägg...

(null)
Gårdagens "distanspass" 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback